BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükseldi----

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
08 Eylül 2015 - 22:18 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Çin öncülüğünde küresell hisse senetlerine gelen alımlarla çıkışını ikinci güne taşıdı

Avrupa hisse senetleri, Çin'de devlet desteğinin bu ülkedeki piyasa kargaşasını sınırlayacağı beklentisi ile, Çin hisseleri öncülüğünde küresel hisse senetlerine gelen alımların desteği sonucu yükselişini ikinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sektörün tümü yükselirken, oto üreticileri ve madencilik sektörü şirketleri kazançlara öncülük etti. Daimler AG, BMW AG ve Volkswagen AG en az yüzde 2.5 değer kazandı. Commerzbank AG, JPMorgan'ın tavsiyesini "nötr"den "al"a yükseltmesinin etkisiyle yüzde 6.8 prim yaptı. Amlin Plc, MS&AD Insurance Group Holdings Inc.'nin Lloyd's'un Londra sigortacasını satın alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 33 yükseldi. Rio Tinto Group, Çin'in çelik ve bakır talebine ilişkin olumlu değerlendirmede bulunmasının ardından yüzde2.6 değer kazandı ve madencilik endeksindeki yükselişe en büyük katkıyı yapan hisse oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 2.3'lük kazancının bir kısmını geri verdi ve yüzde 1.2 artış göstererek günü 359 puandan tamamladı. Hisseler Pazartesi günü madencilik şirketlerinin yükselişlere öncülük etmesi ile geçtiğimiz haftaki kayıplardan toparlanma gösterdi. Madencilerdeki yükselişte, Çin Merkez Bankası Guvernörünün istikrarın piyasalara geri döneceğine dair açıklamaları etkili oldu. Çin hisseleri, devlet destekli fonların zayıf gelen dış ticaret verisinin ardından hisse alımı yaptığı spekülasyonu ile Salı günü 5 günden bu yana ilk kez ralli yaptı.

Cenevre’deki Mirabaud Securities kıdemli hisse senedi satış traderı John Plassard, “Yavaşlama ile ilgili endişeler hala mevcut, ancak piyasa şu an Çin hükümetinin daha fazla destek sağlayacağını düşünüyor,"  dedi ve "Önümüzdeki birkaç günde piyasada bir miktar kısa pozisyon sıkıştırması göreceğiz. Zira yatırımcılar Fed kararı öncesi kısa pozisyonlarını kapatmak isteyebilir. En fazla etkilenen sektörler en fazla zarar gören hiseler olur ve bu yüzden finansa, enerji ve oto hisseleri yükseldi" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)