BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükseldi----

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
29 Ocak 2013 - 19:14 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, bugün açıklanan veriler ile birlikte durgun bir seyir izledi

Avrupa hisse senetleri, ABD'de 20 kentte konut fiyatlarının Kasım ayında arttığını, ancak dünyanın en büyük ekonomisinde tüketici güveninin bu ay beklenenden daha fazla düştüğünü gösteren veriler ile birlikte durgun bir seyir izledi.
Software AG, dördüncü çeyrek karının ve gelirlerinin tahminlerin altında kalması ile birlikte yüzde 17 düştü. Hunting Plc, JPMorgan'ın notunu düşürmesinin ardından değer kaybetti. William Hill Plc, tüm yıl için net karının yüzde 12 arttığını açıklamasının etkisi ile yüzde 2.3 prim yaptı..
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 15:14'te 289.62 puana geldi. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi dün, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri yükselirken, askıda konut satışlarında düşüş olmasının ardından 23 ayın zirvesi yakınlarında yatay seyretti. Endeks bu yıl şimdiye kadar, ABD'de kanun yapıcıların bütçe konusunda uzlaşmaya varmalarının ardından yüzde 3.6 yükseldi.
Cenevre'de Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Bu, düzeltmeden ziyade bir konsolidasyon," dedi ve "Şimdilik kötü haber yok. Piyasanın biraz soluklanması gerek. Gerçekten de hava bu" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'de S&P/Case-Shiller konut fiyatları endeksi, kasım 2011'e göre yüzde 5.5 arttı ve Ağustos 2006'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Bloomberg News'un anketine katılan 30 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 5.6 artması bekleniyordu.
ABD'de New York merkezli özel sektör araştırma kuruluşu Conference Board'un açıkladığı tüketici güveni endeksi, Aralık ayında revize rakamla 66.7 seviyesinde gerçekleştikten sonra, Ocak ayında 58.6 seviyesine indi. Bu, Kasım 2011'den bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. Bu, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin en kötümserinin de altında gerçekleşti. Beklenti bu verinin 64 seviyesinde çıkması yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)