BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları sert düştü----

Avrupa borsaları sert düştü

Avrupa borsaları sert düştü
02 Ekim 2013 - 19:41 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri dün gösterdiği tırmanışın ardından bugün ABD hükümetinin kapanmasında ikinci güne girilmesiyle geriledi

Avrupa hisseleri ABD hükümetinin kapanmasının ikinci güne girmesiyle bir aydan uzun bir sürenin en dik düşüşünü kaydetti.
Hochtief AG yüzde 7.9 gerilerken, KappAhl AB, yeni mali yılda temettü ödememeyi önermesiyle yüzde 9.8 değer kaybetti. Portugal Telecom SGPS SA iki ayın en büyük sıçrayışını gerçekleştirdi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek günü 310.79 puandan kapattı ve 30 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Gösterge endeks dün eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin parti üyelerinden bazılarının hükümete güven oyu verebileceklerini açıklamaları üzerine yüzde 0.8 ilerleme göstermişti.
Londrada bulunan Charles Stanley Group Plc araştırma şefi Jeremy Batstone-Carr, "ABD'de iİki tarafın da taviz vermemeye devam etmesi ile durum büyük önem taşımaya devam ediyor. Piyasalar kanun yapıcılara durumu geçiştirmenin bir seçenek olmadığı mesajını veriyor" dedi.
ABD'de hükümet 17 yıl sonra ilk defa dün kapanırken, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşarak hükümetin yeni mali yılda açık kalmasını sağlayamadılar. 800,000'e yakın federal çalışan çalışamazken, bazı hizmetlerden de yararlanılamıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)