BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları hafif yükseldi----

Avrupa borsaları hafif yükseldi

Avrupa borsaları hafif yükseldi
16 Mayıs 2016 - 19:14 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, madencilik ve enerji şirketlerindeki rallinin etkisiyle hafif değişti

Avrupa hisse senetleri, Çin Merkez bankasının ekonomiyi destekleyeceğini belirtmesiyle, madencilik ve enerji şirketlerindeki rallinin etkisiyle hafif değişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, emtiadaki yükseliş ve petrolün üreticilerinin sektör grupları arasında en büyük kazançları gerçekleştirmesiyle, yüzde 0.7 kadar olan kayıplarını silerek Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.1'den az yükseldi. Stoxx 600'deki hisselerin işlem hacmi, Almanya ve İsviçre'deki piyasaların tatil sebebiyle kapalı olmasıyla 30 günlük ortalamanın yüzde 42 altındaydı.

Londra'da CMC Markets Plc. piyasa analisti Jasper Lawler, "Ham madde ve petrol sektörleri Şubat ayının düşüğünden beri daha iyi performans sergiliyor." dedi ve "Ancak uzun süreli bir ralliye sahip olmamız için bu iyi performansı sürdürmelerei gerekiyor." diyerek görüş bildirdi.

Stoxx 600'ün Şubat ayının düşüğünden yaklaşık yüzde 16 ralli yapmasının ardından, 20 Nisan'dan beri hız kaybeden Avrupa hisse senetleri, Cuma günü üç haftanın ilk haftalık yükselişini gerçekleştirmişti.

Küresel ekonominin sağlığına ve merkez bankasının politikalarına yönelik endişeler, karışık gelen şirket raporlarıyla yeniden belirdi. Endeks, Cuma günü Nisan ayının yükseğinden yüzde 4.6 aşağıda kapatmıştı. Pazartesi günü petrolün metaller ile yükselmesi, emtiaya bağlı şirketlerin hisse senetlerinin yükselmesini sağladı. Anglo American Plc ve Tullow Oil Plc, yüzde 5'ten fazla yükseldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)