BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü yükselişle kapadı----

Avrupa borsaları günü yükselişle kapadı

Avrupa borsaları günü yükselişle kapadı
25 Ağustos 2014 - 19:49 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri AMB Başkanı Mario Draghi'nin yeni parasal teşviklere hazır oldukları sinyalini vermesi sonrasında bugün yükseldi

Avrupa hisseleri üst üste iki haftayı artışla geçmesinin ardından, Avrupa Merkez Banksı (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin yeni parasal teşviklere hazır oldukları sinyalini vermesi sonrasında bugün ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki yükselişe en çok katkı sağlayan banka hisseleri oldu. Banca Monte dei Pashci di Siena SpA yüzde 5.8, Banco Santander SA ve BNP Paribas SA en az yüzde 2 yükseldi. Arkema SA, Deutsche Bank AG'nin hisselerin alımını tavsiye etmesi üzerine, yüzde 2.6 değer kazandı. Eurazeo SA, Societe Generale SA'nın hisse notunu yükseltmesi ile, yüzde 3.4 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi 18 Ağustos'tan bu yana en dik yükselişi olan yüzde 1.1 ile günü 340.46 puandan tamamladı. Endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımına yaklaştığı söylentileri ile geçtiğimiz hafta yüzde 2.1 ralli yaparak, Şubat'tan bu yana en iyi haftalık performansı kaydetti.

Cenevre'de bulunan Pury Pictet Turrettini yatırım yöneticisi Karim Bertoni konuya ilişkin " Draghi parasal genişlemeye göz kırpıyor ve bu da piyasalara yardımcı oluyor. Yellen daha dengeli bir konuşma yaptı. Hala ekonominin gelişmesini gözlemliyor ve istihdam onun için çok önemli. Yani duruşunda bir değişiklik olsa dahi çok ciddi bir etkisi olmayacaktır. Fed'in bir süre daha faiz artırmamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)