BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları geriledi----

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
08 Eylül 2014 - 19:43 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların hisse senedi değerlemelerine ağırlık vermeleri ile geriledi

Avrupa hisseleri, yatırımcıların hisse senedi değerlemelerine ağırlık vermeleri ve İskoçya'da bağımsızlığı destekleyenlerin oranının referandum öncesi artması ile düşüş gösterdi. Petrol şirketleri Brent'in varilinin 100 doların altına inmesi ile geriledi.

Bankalar FTSE 100 Endeksi'ni yüzde 0.3 aşağı çekti. Royal Bank of Scotland Group Plc and Lloyds Banking Group Plc yüzde 1'den fazla değer kaybetti. Petrol ve doğal gaz üreticileri Stoxx Europe 600'deki sanayi grupları arasında en sert düşüşü yaşadı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek günü 346.09 puandan kapattı. Geçen haftayı 14 yılın yükseğinden kapatan FTSE 100, YouGov Plc'nin Sunday Times için yaptığı ankette İskoçya'da bağımsızlığı destekleyenlerin referandum öncesi bir yıldır ilk kez önde çıkması ile geriledi.

Danimarka'da bulunan Saxo Bank A/S baş yatırım yetkilisi Teis Knuthsen " Bu hafta piyasa yorgunluğuna şahit olabiliriz. Kimsenin referandumu ciddiye aldığını sanmıyorum. Bağımsızlık yönünde çıkacak karar İngiltere piyasalarını hayal kırıklığına uğratacaktır. İskoçya'nın ne yapacağını hiç bilmiyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)