BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları geriledi----

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
08 Ekim 2013 - 19:50 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de hükümet ve borç tavanı krizine çözüm bulunamamasıyla düşüşü ikinci güne taşıdı

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD kâr sezonunun başlaması ve hükümetin kapanmasını sonlandırmaya yönelik çabaları izlemesi ile gerileyerek, düşüşü ikinci güne taşıdı.
Telecom Italia SpA, Standard & Poor's tarafından notunun düşürülebileceği açıklamasının yapılması üzerine yüzde 1.8 geriledi. TGS Nopec Geophysical Co. yıl geneli gelir tahminini düşürmesi üzerine son iki yılın en sert düşüşü gerçekleştirdi. Celesio AG, McKesson Corp.'un şirketi satın alabileceği haberleri ile üç yılın zirvesine sıçradı.
Stoxx Europe 600 Endkesi yüzde 0.8 düşerek günü 306.84 puandan tamamladı. Gösterge endeks dün ABD Temsilciler Meclisi John Boehner'in ilave şartlar olmadan borç tavanını artırma konusunda anlaşmaya varmayacaklarını açıklayarak Obama'nın şartlarına ters koşması sonucu yüzde 0.2 kayıp yaşayarak 9 Eylül'den bu yana en düşük seviyeye indi.
Frankfurt'ta bulunan Union Investment Privatfonds GmbH kıdemli fon yöneticisi Carsten Hlick, "Yatırımcılar ABD'deki politik gerginlik yüzünden endişeli, ama hiç kimsenin parasız kalmak istemeyeceği ve son dakikada da olsa bir anlaşma sağlanacağına inanılıyor" dedi.
Stoxx 600'de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 9 üzerinde gerçekleşti.
ABD'de 1 Ekim'den bu yana süren hükümet kapanması nedenilye ertelenen ekonomik veriler doğrultusunda yatırımcılar dikkatini kâr sezonuna çevirmiş durumda. Bugün piyasalar kapandıktan sonra Alcoa Inc. sonuçları açıklayacak ve ABD çeyrek dönemlik kâr sezonu resmen olmasa da başlayacak. JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co. da ayrıca bu hafta içerisinde kâr açıklayacaklar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)