BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları geriledi----

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
23 Mayıs 2016 - 19:21 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, kimya şirketlerinin ve petrol üreticilerinin düşmesiyle geriledi

Avrupa hisse senetleri, kimya şirketlerinin ve petrol üreticilerinin düşmesiyle gerilerken, yatırımcılar Fed'in faiz artırımını ne zaman yapacağı üzerine tahminlerde bulunuyor.

Bayer AG, Monsanto Co.'ya olan teklifi için mali durumunu esnettiğine yönelik endişelerle yüzde 5.6 düşerek, kimya hisseslerini Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki en büyük kayıplara sürükledi. Fiat Chrysler Automobiles NV, şirkete yöenlim kirlenme emisyonu manipülasyonu yaptığı suçlamalarıyla otomotiv üreticilerini aşağı itti. Petrol hisseleri, petrol fiyatlarının kayıplarını dördüncü güne taşımasıyla geriledi.

Stoxx 600, gün içinde yüzde 0.4 kazanç ve yüzde 0.8 kadar kayıp gerçekleştirdikten sonra, Londra'da saat 16:30'da yüzde 0.3 düştü. Hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in Haziran ayı faiz artırımının ABD ekonomik iyileşmesini rayın çıkaracağına dair endişelere aldırış etmemesiyle, Cuma günü bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirmişti. Yine de, Faiz görünümü odak noktası halinde ve yatırımcılar bu haftaki veri ve Fed başkanlarından gelecek yorumları gözlemleyecek.

Viyana'daki Raiffeisen Capital Management'tan Herbert Perus, "Piyasa çok dar bir aralıkta yatay seyretmeye devam ediyor." dedi ve "ABD faiz artırımına yönelim birçok tartışma var ve bu hafta göreceğimiz veriler çok önemli. Belki o zaman Haziran, Temmuz veya Eylül'de neler olacağı hakkında daha iyi bir fikre sahip oluruz." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)