BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları dik yükseldi----

Avrupa borsaları dik yükseldi

Avrupa borsaları dik yükseldi
01 Ekim 2013 - 19:28 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri ABD hükümetinin kapanmasından etkilenmeyerek son üç haftanın en dik yükselişini gerçekleştirdi

Avrupa hisseleri son bir ayın en sert düşüşünden toparlanarak yükselirken, yatırımcılar ABD hükümetinin kapanmasını fiyatladılar.
Telecom Italia SpA, Goldman Sachs Group Inc. tarafından hisse notunun tekrar yükseltilmesi ile yüzde 5.2 değer kazandı. Vestas Wind Systems A/S, Bank of America Corp.'un şirket fiyat hedefini artırması ile yüzde 6.8 ilerledi. Unilever NV satışlarının 3. çeyrekte düştüğünü açıklamasının ardından 10 ayın en düşüğüne geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi, Euro Bölgesi imalat aktivitesinin Eylül ayında genişlemeyi üçüncü aya taşıdığını gösteren veriler sonrasında, yüzde 0.8 yükselerek 311.19 puandan kapandı ve üç haftanın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Gösterge endeks dün, ABD'deki bütçe anlaşmazlığı ve İtalya'da Silvio Berlusconi'nin parti vekillerini koalisyondan çekmesi ile 30 Ağustos'tan bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi.
Londra'da bulunan Glendevon King Ltd. portföt yöneticisi Nicola Marinelli, "Şu an için, ABD'de hükümetin kapanması büyüme için büyük değişiklik yaratacak bir etken olmaktan çok kuru gürültü gibi görünüyor. Hisse göstergelerinin bütçe tavanına ulaşma ve hükümet kapanmalarındaki tarihsel performanslarına bakarsak, data net bir eğilim göstermiyor ve hisse piyasaları toparlanabilir gibi duruyor" ifadelerini kullandı.
Batı Avrupa piyasaları, İngiltere hariç yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.1'den az gerilerken, Almanya DAX yüzde 1.1, Fransa CAC 40 ise yüzde 1.3 gelişim gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)