BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankalara akına davet ediyor----

Avrupa bankalara akına davet ediyor

Avrupa bankalara akına davet ediyor
19 Mart 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Nobelli ekonomist Krugman, Güney Kıbrıs'taki mevduat vergisinin, Euro Bölgesi'nde "bankalara akın daveti" olduğunu söyledi

New York Times yazarı Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Güney Kıbrıs'ın mevduat vergisi talep eden kurtarma paketi şartlarının, Euro Bölgesi'nde bankalara akın daveti olduğunu ileri sürdü.
Krugman, New York Times gazetesindeki köşesinde "Sanki Avrupalılar, Yunanca ve İtalyanca neon harflerle aydınlatılmış bir 'Bankalara akın zamanı' tabelası taşıyor" yazdı.
Güney Kıbrıs'ın, özellikle Rus işadamları için para limanı olduğunu hatırlatan Krugman, vergi olmadan uygulamaya konulacak kurtarma paketinin yalnızca Güney Kıbrıs'ın değil, Rus işadamlarının da kurtarılması anlamına geleceğini söyledi.
Ancak Krugman, ufak ölçekli yerel mevduatların da ciddi bir traş ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki günlerin çok ilginç olacağını savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)