BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvcı'dan Bakanlık başvurusu----

Avcı'dan Bakanlık başvurusu

Avcı'dan Bakanlık başvurusu
02 Ocak 2014 - 14:36 www.finansgundem.com

Hanefi Avcı yazdığı kitap nedeniyle aldığı 2 kez devlet memurluğundan ihraç ve 6 kez meslekten men cezasının kaldırılması talebiyle Bakanlığa başvurdu

"Devrimci Karargah" davası kapsamında hükmen tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, son günlerdeki gelişmeler üzerine "Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitap nedeniyle hakkında verilen 2 kez devlet memurluğundan ihraç ve 6 kez meslekten men cezasının kaldırılması talebiyle İçişleri Bakanlığına başvurdu.

Avcı'nın avukatı Fidel Okan'ın verdiği dilekçede, Avcı'nın kitabında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin karşı karşıya olduğu örgütsel tehlikeye 2010'da dikkati çektiği" ifade edildi.
Avcı'nın, Fethullah Gülen ve "onun yönetimi altındaki cemaatin illegal yapılanması" hakkında 2010'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu, savcılığın ise "iddiaların somut bilgi ve belgelere dayanmadığı" gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verdiği anımsatılan dilekçede, "O günün koşullarında ortada somut bir bilgi ve belge yok diyen savcılığın, bugünkü koşullarda aynı değerlendirmeyi yapma imkanı kalmamıştır. Çünkü müvekkilimizin kitabında ifade ettiği iddia ve beyanlar Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile sabit hale gelmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)