BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon hedefine iniş yavaşlayabilir----

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon hedefine iniş yavaşlayabilir

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon hedefine iniş yavaşlayabilir
14 Ocak 2024 - 20:30 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, "Yüzde 2 enflasyon hedefine doğru iniş önümüzdeki aylarda yavaşlayabilir" dedi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, politika yapıcıların faiz oranlarını çok erken düşürmesi halinde enflasyonun "sallanabileceğini" söyledi ve merkez bankasının yüzde 2'lik hedefine doğru inişin önümüzdeki aylarda yavaşlayabileceği uyarısında bulundu.

ABD enflasyonu 2022 yazında son on yılların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra geçen yılın ikinci yarısında keskin bir düşüş göstererek faiz belirleyicilerinin borçlanma maliyetlerini 23 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25'ten %5,5'e indirmeyi düşünmelerine zemin hazırladı.

Ancak, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bu yılki kararlarında oy kullanacak olan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, "ileriye dönük olarak enflasyonda çok daha yavaş bir ilerleme görmeyi beklediğini, enflasyonda düşüşün tamamen durabileceğine dair bazı riskler" olduğunu söyledi.

Atlanta Fed Başkanı fiyat baskılarının geçen yıl beklediğinden daha hızlı düştüğünü kabul etmekle birlikte, enflasyonun 2024 yılı sonunda %2,5 civarında olacağını ve Fed'in hedefine ancak 2025 yılında ulaşabileceğini düşünmektedir.

Bostic, Fed'in Aralık ayındaki politika oylamasının ardından yaptığı açıklamada Faiz oranlarının yaz sonrasına kadar sabit kalması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Financial Times'a verdiği demeçte, ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu belirsizliğin böyle temkinli bir yaklaşımı gerektirdiğini söyledi.

Bostic, "Enflasyon kesin ve emin bir şekilde yüzde 2'lik hedefimize geri dönmelidir. Eğer gevşemeye başlarsak ve enflasyon bir tahterevalli gibi inip çıkmaya başlarsa bu kötü bir sonuç olur. Bu da insanların ekonominin gidişatına olan güvenini sarsar" diye konuştu.

Atlanta Fed Başkanı, Husiler tarafından gemilerin hedef alınması nedeniyle Süveyş Kanalı'ndaki trafiğin aksaması üzerine nakliye maliyetlerinde yaşanan son artışın "çok yakından" izlenmesi gerektiği uyarısında bulundu ve "Orta Doğu'daki çatışmaların ve konteyner gemilerine yönelik saldırıların bölgemdeki işletmelerin maliyet yapısına ne ölçüde yansımaya başladığını görmek çok ilginç olacak" dedi.

İşsizlik oranının sadece %3,7 olduğu bir ortamda işgücü piyasasının Fed'in odağını enflasyondan istihdam yaratmaya çeviremeyeceği kadar güçlü olduğuna inanan Bostic, "İstihdam görevimize bakarsak, bugün bunu çok sıkı bir şekilde yerine getiriyoruz. Ancak fiyat istikrarı için durum böyle değil" diye konuştu.

Fed yetkilisinden faiz mesajı

 

Fitch'ten Fed'e ilişkin 'faiz indirimi' tahmini

 

JPMorgan: Fed'in faiz indirimleri beklenenden sert olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)