BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Atina'ya cami yapalım'----

'Atina'ya cami yapalım'

'Atina'ya cami yapalım'
29 Ocak 2013 - 18:12 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan Katar'da sürpriz bir şekilde Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeye ilişkin "Atina'daki caminin parlamentodan geçtiğini söylediler. Kendisine 'Siz yapmak zorunda değilsiniz. Bunu biz de yapabiliriz'dedik. Sayın Samaras da olumlu tavır gösterdi" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki planlanan ziyaretin dışında sürpriz bir buluşma da gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, aynı anda Doha'da bulunan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bir araya geldi.
Başbakan kaldığı otelde gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlık Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın da hazır bulundu.
Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Samaras'a Batı Trakya Türklerinin ibadet özgürlüklerine, vakıf kurmalarına, gayrimenkul edinmelerine yönelik uygulanan kısıtlayıcı tedbirler ile Türk azınlığa 240 din öğretmeninin atanmasına dair yasa konusunda da tavsiyede bulunduğu öğrenildi.
Görüşmede Ruhban Okulu'nun açılıp açılmayacağının da sorulduğu, Başbakan Erdoğan'ın "İnşallah olur" yanıtını verdiği kaydedildi.
ATİNA'YA CAMİ
Erdoğan, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada "Atina'daki caminin parlamentodan geçtiğini söylediler. Kendisine 'Siz yapmak zorunda değilsiniz. Bunu biz de yapabiliriz. Yeter ki Atina'ya gelen Müslümanların ibadet edecekleri yer bulabilsinler' dedik. Sayın Samaras da olumlu tavır gösterdi" dedi.
SAMARAS 5 MART'TA ANKARA'DA
Başbakan Erdoğan ve Samaras, 5 Mart'ta Ankara'da bir araya gelerek sorunları daha detaylı şekilde ele almayı kararlaştırdı.
Çalışma ziyareti kapsamında Doha'da bulunan Erdoğan, bugün Katar Emiri ve Katar Başbakanı ile de ayrı ayrı görüştü.
Görüşmelerde iki ülke arasındaki işbirliği faaliyetleri ve Suriye'deki son durum da ele alındı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)