BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtatürk'e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu----

Atatürk'e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu

Atatürk'e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu
31 Mayıs 2021 - 12:23 www.finansgundem.com

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ayasofya Camii’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu bir etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan eski Yıldırım Beyazıt Camii imamı Mustafa Demirkan’dan şikayetçi oldu.

28 Mayıs günü Ayasofya Camii'nde gerçekleşen etkinlikte İmam Mustafa Demirkan tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu ve bu gibi mabedlerin mabet olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi.

Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Şüphelinin vaazında Ayasofya’nın müzeye dönüştürüldüğü dönemi anımsattıktan hemen sonra ‘Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir…' demek suretiyle ilgili kararı alanlara ‘Zalim ve kafir' şeklinde yakıştırma yapmak suretiyle şeref ve haysiyetlerine saldırıda bulunduğu izahtan varestedir.

Şüphelinin vaazı yurttaş tarafından da bu şekilde anlaşılmış ve kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır. İzah edilen nedenle, 5816 sayılı kanunun ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ hükmü doğrultusunda şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılması gerekmektedir.

Eğitim İş Sendikası da Atatürk'e lanet okuyna imam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki eğitim neferlerinin oluşturduğu Eğitim-İş olarak, sana da sana bu hadsizlik için cesaret verenlere de sorduğun sorunun cevabına ulaşmanız için harekete geçtik. Bugün itibariyle hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, istediğin cevapları alana kadar sürecin takipçisi olacağımızı, bu hadsizliğin peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz" denildi.

"Kindar ve dindar nesil yetiştirmek isteyen zihniyet ile başta Öğretim Birliği Yasası olmak üzere devrim yasalarını çiğneyen zihniyet, gücünü aynı odaklardan almaktadır"

İzmir Barosu da, Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada, Ayasofya Camisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı törende, çocuklara, kanunlara aykırı şekilde ruhani kıyafetler giydirildiği belirtilirken şöyle denildi:

"430 Sayılı Öğretim Birliği Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) çiğnenmek suretiyle uygulamaya konulan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlık icazeti verilmiş, yine 2596 Sayılı Kanuna aykırı olarak, ruhani kıyafetler giydirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı olarak gerçekleştirilen bu törende, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imam hatibi Mustafa Demirkan isimli zat, kimden alındığı belli olmayan bir yetkiyle yaptığı konuşmasında 'bu ve bu gibi mabedler, mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften Ezan-ı Muhammediye ve namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...' ifadelerini kullanarak doğrudan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş ve bu hakaretler kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine emanet edilen koltukları işgal eden şahıslar tarafından sessizce dinlenilmiştir."

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hapis cezası

 

Bakan Soylu'ya hakarete 2 yıl 4 ay hapis istemi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • net31 Mayıs 2021 12:36

    isim vermiyor ama  Atatürkü söylemek istiyor  doğru değil.din işleri parti işleri ile  bu işler  karşılaştırılamaz.herkes herkesin değerlerine saygı duymalıdır. çok net