BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtatürk'e iftiraya hapis cezası----

Atatürk'e iftiraya hapis cezası

Atatürk'e iftiraya hapis cezası
17 Kasım 2017 - 14:03 www.finansgundem.com

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Atatürk ve İsmet İnönü'ye iftira atıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam hakkında açılan "Atatürkile İnönü'ye hakaret ve iftira" davası sonuçlandı. Bakırköy 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme Öğretim Üyesi Hakan Sağlam'a iki yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasının olmamasını da dikkate alarak cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü.

Dava sonrası açıklama yapan CHP'li Barış Yarkadaş şunları söyledi: "Her türlü eleştiriye 'evet.' Ancak hakaret ve iftiraya 'hayır'. İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü'nün, Hint halkının, kurtuluş savaşımız için gönderdiği 5700 altını ve toplanan paraları zimmete geçirdiği iftirasını atmıştı. ATV'de atılan bu alçak iftira ve yalanı önce RTÜK'e, ardından ise savcılığa şikayet ettik. RTÜK, başvurumuz sonrası AKP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, CHP, MHP ve HDP'li üyelerin oyuyla ATV'ye 15 bin TL para cezası verdi."

NE OLMUŞTU?
Dr. Mehmet Hakan Sağlam, katıldığı programda Mustafa Kemal Atatürk’ün Hint Müslümanları ve Pakistanlılar tarafından gönderilen 5700 kg altını zimmetine geçirdiğini söylemişti. Sağlam, İsmet İnönü için ise "Dünyadaki bütün klimalar soğuk hava modunda çalışsa Kabe’yi mezar taşı diye getirip İsmet İnönü’nün mezarının üzerine kapatsalar, öteki dünyadaki cehennem azabından asla kurtulamaz” yorumunda bulunmuştu.  (Gerçek Gündem)

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir17 Kasım 2017 20:01

    eyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy üniversite yönetimi görüyorsunuz değilmi akademisyen diye aldığınız adamı.memnunmusunuz. allahım aklımıza mukayyet ol.geldiğimiz noktaya bakın.bu kahramanımız siz zihniyetteki insanları padişahın kulluğundan birey yaptı.yazıklar olsun

  • misafir17 Kasım 2017 19:49

    öbür tarafta iftiradan sen nasıl yırtacaksın bakalım........birde akademisyenim diye ortalıkta dolaşıyorsun.o hakaret ettğin kahramanımız seni birey yaptı.padişahın kulluğundan kurtardı.ama sen ve sen gibiler allahın kulluğu yerine kulun kulluğunu yapıyorsun.yazıklar olsun senin gibi akademisyene.öğrencilerinin karşısına ne yüzle çıkıp bakacaksın.

  • alper yılmaz atila17 Kasım 2017 18:40

    utanmazlığın daniskası, nasılsa bir de akedemisyen.

  • ROSE17 Kasım 2017 17:07

    BU ADAMI İDAM ETMEK GEREK.BİRDE EĞİTMEN :(

  • DAGDAFA17 Kasım 2017 16:02

    ARTIK ISI GUCU BIRAKIP ALLAHIN ISINEMI KARISIYOSUNUZ .IFTIRA ATTIGIN ADAMLAR DONEMINDE YAPILAN HIZMETI KALKINMAYI SIMDI ZAMANDA GOREMIYORUZ.ALLAHTAN KORKMAZLAR