BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtalay: Asgari ücreti konuşmak için erken----

Atalay: Asgari ücreti konuşmak için erken

Atalay: Asgari ücreti konuşmak için erken
19 Kasım 2023 - 14:49 www.finansgundem.com

Asgari ücrete zammın ardından birçok kaleme zam yapıldığını belirten TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, "2,5 ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Manisa'nın Soma ilçesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi üyeleriyle buluştu. İlçe programı kapsamında Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Atalay, gazetecilere asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ergün Atalay, yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girilirken artık nisanda girildiğini, vergiyle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçilerin masada olacağını belirterek "Onlar bu parayla nasıl geçiremediklerini anlatacaklar. Yaşayan bizzat orada oturacak. Kadın da olacak erkek de olacak" dedi.

Atalay sözlerine şöyle devam etti: "Asgari ücret çıktığında maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şey, her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücrete 'Evet' desen, imzalasan şubatın 1'inde olacak asgari ücret maaşı. Şu anda şubatın 1'ine 2,5 ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım."

Asgari ücret masasında yeni dönem: İşte 2024 zam beklentisi!

 

Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: Temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek

 

2024 asgari ücret artışı: İşte masadaki rakam...

 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

 

İşte asgari ücret ve emekli maaş zammında masadaki rakamlar...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.19 Kasım 2023 22:34

    KKTC DE ASGARİ ÜCRET OCAK AYINDA AÇIKLANIYOR TEMMUZDAN GEÇERLİ ASG. ÜCRET 15750 TL İKEN ÜLKEMİZDE İSE 4000 TL DEN DAHA EKSİK ÖDENİYOR