BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'ATAK'a tam not----

'ATAK'a tam not

'ATAK'a tam not
18 Ekim 2014 - 04:56 www.finansgundem.com

Milli imkânlarla üretilip Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine katılan taarruz helikopteri T-129 ATAK, tam not aldı

Genelkurmay Başkanlığı, T-129 ATAK helikopterini tanıtmak için Güvercinlik’teki Kara Havacılık Komutanlığı’nın kapılarını basın mensuplarına açtı. Tanıtımda gösteri uçuşu yapan 2 ATAK helikopteri oldukça güç manevraları başarıyla gerçekleştirdi.

5 palli ana rotor, güçlü motoru, entegre kask sistemi, özgün silah teknolojisi ile öne çıkan helikopter, 2 pilotun da geniş görüşe sahip olduğu tandem adı verilen önlü arkalı kokpit dizaynıyla dikkati çekiyor.



519 kilometre menzil

Her biri 1292 beygir güç üreten 2 motoru bulunan ATAK ortalama görev ağırlığıyla 274 kilometre hıza ulaşıyor. Standart yakıt ile 3 saat havada kalabilen helikopterin 519 kilometre menzile ulaşabiliyor.
ATAK, 90 dereceye yakın açılarla yükselme, dalma, burun ya da kuyruk sabit kalacak şekilde kendi etrafında dönme ve yana uçuş gibi manevraları başarıyla yapıyor.

Lazerli yerli füze

Türkiye’de üretilen lazer güdümlü Cirit füzesi ile Mızrak tanksavar füzesi ATAK’ın silahları arasında. 8 Mızrak, 12 Cirit, 4 havadan havaya Stinger  ve 76 güdümsüz roket taşıyan helikopterde, 500 mermi atabilen burun topu da var.


 

Pilot nereye baksa top oraya dönüyor

ATAK helikopteri yeni nesil gece görüş sistemi ve termal görüş sistemi sayesinde hedefi uzak mesafeden tespit edip ateş altına alabiliyor. Helikopterde Aselsan özgün üretimi ASELFLIR-300T gece-gündüz termal görüş ve  hedefleme sistemi ile Avcı kaska montajlanmış nişangâh sistemi bulunuyor.
Tamamen milli imkanlarla üretilen kaska entegre görüş sistemi ile ihtiyaç duyulan tüm uçuş gösterge ve referans bilgileri gözünün hemen önündeki vizöre taşınabiliyor. Avcı sistemi, helikopterin burun topunu pilotun baktığı noktaya yönleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)