BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAsya merkez bankalarının döviz rezervleri düştü----

Asya merkez bankalarının döviz rezervleri düştü

Asya merkez bankalarının döviz rezervleri düştü
16 Ekim 2023 - 10:49 www.finansgundem.com

Asya'nın merkez bankaları bu yılı para birimlerini güçlü ABD dolarına karşı savunarak geçirdi ve bu süreçte döviz rezervlerini son ayların en düşük seviyelerine indirdi.

JP Morgan analistleri, Çin hariç Asya merkez bankalarının para birimlerini istikrara kavuşturmak için son iki ayda 30 milyar dolardan fazla rezerv sattığını tahmin ediyor.

Resmi veriler, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Hindistan ve Tayland'daki tahvil piyasalarının Ekim 2022'den bu yana en büyük net satışlarını gerçekleştirmesiyle ağustos ayında Asya yerel para birimi tahvillerinden 2,7 milyar dolarlık net çıkış olduğunu gösterdi.

Bölge genelinde döviz rezervleri azaldı. Güney Kore'nin rezervleri eylül sonunda 414,12 milyar dolar ile Ekim 2022'den bu yana en düşük seviyeye inerken, Endonezya'nın rezervleri geçen ay 134,9 milyar dolar ile Kasım ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Jefferies'in küresel döviz müdürü Brad Bechtel, "Asya'da kelimenin tam anlamıyla herkes artık piyasaya çok daha fazla katılıyor. Tüm bu Asya merkez bankaları bu kadar agresif bir şekilde katılmasaydı dolar çok daha yüksek olurdu" dedi.

BNY Mellon Yatırım Yönetimi'nden Aninda Mitra, Asya'da faiz indirimlerinin bu yıl radardan çıkmasının ve 2024'e ertelenmesinin sürpriz olmadığını söyledi.

Asya borsalarının gözü bölgesel verilerde

 

IMF: Çin'in emlak sektörü Asya Pasifik bölgesindeki büyümeyi aşındırabilir

 

Dünya Bankası Güney Asya için büyüme tahminini güncelledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)