BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Asya Fed'in QE azaltımına dayanır'----

'Asya Fed'in QE azaltımına dayanır'

'Asya Fed'in QE azaltımına dayanır'
31 Aralık 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

Asya Kalkınma Bankası Başkanı Nakao, Asya'nın Fed'in tahvil alımları azaltımının etkilerini bertaraf edeceğinden emin olduğunu belirtti

Asya için bu ve önümüzdeki yıl yüzde 6 büyüme öngören Asya Kalkınma Bankası (ADB) Takehiko Nakao, Asya ekonomilerinin, ABD'nin parasal teşviklerini azaltmasının etkilerini bertaraf edebileceklerinden emin olduğunu söyledi.

Tokyo'daki ADB ofisinde röportaj veren Nakao, Fed'in tahvil alımlarının azaltımının etkilerine ilişkin daha umutlu bir görüş vermek istediğini belirterek, "Piyasa azaltımın unsurlarını büyük oranda içerledi ve piyasanın yanında belirli aşırı tepkiler vardı" dedi.

"ABD ve Japon ekonomilerindeki güçlenme 2014'te Asya'daki gelişen ekonomilere yardımcı olmalı" ifadelerini kullanan Nakao, aynı zamanda bölgedeki politika yapıcıların da yerel politika ihtiyaçlarını gidermek için istikrar sürecinden yararlanması gerektiği dile getirdi.

Fed Aralık'ta Ocak'tan itibaren aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını 75 milyar dolara indireceğini söyleyerek, teşvik programlarından ilk çıkış hamlesini yaptı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının azaltılabileceğini ilk söylediği 22 Mayıs'ın ardından gelişen piyasa hisseleri dibe vurmuş, ardından Fed'in Eylül'de alımları aynı seviyede tutmasının ardından geri sıçramıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)