BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında negatif seyir----

Asya borsalarında negatif seyir

Asya borsalarında negatif seyir
06 Mart 2024 - 06:57 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, Wall Street'in ardından düşüşte.

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'de iPhone satışlarının düştüğüne dair bir raporun ardından Apple liderliğindeki Wall Street'teki teknolojik düşüşün yansıması olarak Çarşamba günü genel olarak düşüş yaşadı.

Counterpoint Research'ün bir raporunun Çin'de iPhone satışlarının 2024'ün ilk altı haftasında düştüğünü ortaya koymasının ardından Apple hisseleri ABD ticaretinde neredeyse %3 değer kaybetti. Yatırımcılar Tayvan ve Güney Kore'deki Apple tedarikçilerinin hisselerini izledi.

Tayvan ağırlıklı endeks, bir önceki oturumdaki rekor seviyeden geri çekilerek marjinal bir düşüş yaşadı; Taiwan Semiconductor Manufacturing Company'nin hisseleri yüzde 1,3 ve Hon Hai hisseleri yüzde 0,5 düştü.

Samsung Electronics'in hisseleri yüzde 1 oranında düşerken, Güney Kore'nin genel Kospi hisseleri yüzde 0,25 oranında değer kaybetti. Küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,49 oranında değer kazandı.

Haber, Çin'in CSI 300 endeksinin, ülkenin "İki Oturum" toplantısında 2024 için ekonomik büyüme hedefini "yüzde 5 civarında" olarak belirlemesinin ardından Salı günü üç ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından geldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Salı günkü kayıplarının ardından toparlanarak yüzde 0,26 yükselirken, Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 0,18 düştü.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,37 düşerek 40.000 seviyesinin altına gerilerken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,1 artış kaydetti.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ekonomisinin dördüncü çeyrekte beklenenden fazla büyümesine rağmen yüzde 0,28 düştü; gayri safi yurtiçi hasıla, ekonomistlerin tahmin ettiği yüzde 1,4'lük artışa kıyasla yıllık yüzde 1,5 arttı.

NYSE günü düşüşle kapattı

 

Avrupa borsaları işlem gününü karışık seyirle kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)