BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında dalgalı seyir----

Asya borsalarında dalgalı seyir

Asya borsalarında dalgalı seyir
04 Ağustos 2023 - 07:27 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, ABD 30 yıllık tahvil getirisinin bir gecede 14 baz puanlık artışın hisse senetleri üzerinde oluşturduğu baskı ile dalgalı seyrediyor.


Asya-Pasifik piyasaları, ABD'nin kredi notunun düşürülmesinin ardından yükselen tahvil getirilerinin hisse senetleri üzerinde baskı oluşturmaya devam etmesiyle Cuma günü karıştı.

IG piyasa analisti Tony Sycamore, ABD 30 yıllık tahvil getirisinin bir gecede 14 baz puan artarak yüzde 4,30'a yükseldiğini ve getiriyi Ekim 2022'nin en yüksek seviyesi olan yüzde 4,42'ye taşıdığını kaydetti.

Sycamore, "Uzun vadeli getirilerdeki artış, toplu tahvil ihracı, dirençli veriler ve Fitch'in hafta başında yaptığı not indiriminden kaynaklanıyor" dedi.

Asya'da, Avustralya Merkez Bankası ülkenin 2023 büyüme görünümünü düşürdü, ancak enflasyonun "doğru yönde ilerlediğini" söyledi. S&P/ASX 200 marjinal olarak düştü

Japonya'da Nikkei 225 marjinal bir şekilde yükselirken, Topix de düz çizgiye yakın işlem görüyordu.

Güney Kore'de Kospi yüzde 0.26 ve Kosdaq yüzde 0.19 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açılışta yüzde 1,8 yükselirken, anakara piyasaları daha karışıktı. Shanghai Bileşik Endeksi marjinal olarak kayarken, Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,85 yükseldi.

Yabancılar borsada alıma devam etti

 

Avrupa borsaları günü negatif seyirle kapattı

 

ABD borsaları günü düşüşle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)