BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında ABD verisi sonrası negatif seyir----

Asya borsalarında ABD verisi sonrası negatif seyir

Asya borsalarında ABD verisi sonrası negatif seyir
07 Temmuz 2023 - 07:51 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, ABD istihdam verisinin Wall Street'te yaşanan satışların ardından negatif seyrediyor.


Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in beklenenden güçlü gelen ABD istihdam verisi ve Fed'in daha fazla faiz artırımına yer bırakmasının ardından ikinci kez düşüşe geçti.

Bordro işleme şirketi ADP'nin Perşembe günü bildirdiğine göre, şirketler beklenenden çok daha fazla istihdam yarattı. Özel sektör istihdamı, 220.000 Dow Jones konsensüs tahmininden çok daha iyi bir şekilde, ayda 497.000 arttı. Artış, Temmuz 2022'den bu yana en büyük aylık artışla sonuçlandı.

Veriler ayrıca, Çarşamba günü yayınlanan ve çoğu yetkilinin ileride daha fazla oran artışını destekleyeceğini gösteren Fed'in Haziran toplantısının tutanaklarını da takip etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çinli yetkililerle görüşmek üzere dört günlük bir gezi için Pekin'de bulunuyor ve ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin derinleşmesine işaret ediyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,06 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yaklaşık yüzde 2 düştü. Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,25 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,55 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti.

Japon Nikkei 225 yüzde 1,13 düştü ve Topix yüzde 1,1 değer kaybetti. Güney Kore'de Kospi, Samsung Electronics'in ikinci çeyrek işletme karında muhtemelen yüzde 96'lık bir düşüş tahmin etmesiyle yüzde 1,14 düştü.

New York borsası ekside kapandı

 

Yabancılar borsada 123.6 milyon dolarlık hisse aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)