BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları pozitif seyrediyor----

Asya borsaları pozitif seyrediyor

Asya borsaları pozitif seyrediyor
25 Temmuz 2023 - 06:57 www.finansgundem.com

Asya borsaları, Çin'in emlak piyasasına destek sözü vermesinin ardından çoğunlukla yükseldi.


Çin Politbüro'nun emlak sektörü için "politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme" taahhüdünün ardından Hong Kong hisse senetleri Salı günü güçlü bir toparlanma gördü ve Hang Seng endeksi yüzde 3 yükseldi.

Pekin'in en üst düzey karar alma organı, tüketimi artırma ve borç riskleriyle mücadele etme taahhütlerinin yanı sıra "istikrarlı istihdamı stratejik bir hedefe yükseltme" sözü verdi.

Bu, geçen haftaki hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerin, büyümeyi desteklemek için yenilenen politika desteği çağrılarına yol açmasının ardından geldi.

Anakara Çin hisse senetleri de yükseldi, Shenzhen Bileşik Endeksi neredeyse yüzde 2 ve Shanghai Bileşen Endeksi yüzde 1,18 yükseldi.

Diğer Asya piyasaları da çoğunlukla yükseldi. Güney Koreli Kospi düz çizgiye yakın işlem görürken, Kosdaq yüzde 1 yükseldi. Ön tahminlere göre bu, ülkenin ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasılasında yıllık yüzde 0,9'luk bir büyüme görmesinden sonra geldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,33 artışla Pazartesi günkü kazançlarını genişletti. Ancak Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,18 düşerken Topix yüzde 0,13 yükseldi.

ABD'de bir gecede, Dow Jones Industrial Average kazanç serisini Şubat 2017'den bu yana en uzun serisi olan 11 güne çıkarırken üç ana endeks de yükseldi. Dow yüzde 0,52, S&P 500 yüzde 0,40 ve Nasdaq Composite yüzde 0,19 yükseldi.

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Avrupa borsaları Fransa hariç hariç yükselişle kapandı

 

Haftanın en çok değerlenen yatırım aracı borsa oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)