BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Powell sonrası negatif seyirde----

Asya borsaları Powell sonrası negatif seyirde

Asya borsaları Powell sonrası negatif seyirde
08 Mart 2023 - 07:11 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha büyük bir faiz artış mesajının ardından Hong Kong hisseleri yüzde 2'den fazla düştü ve bir sonraki politika toplantısında potansiyel olarak daha büyük bir artışa ilişkin endişeleri artırdı.


Hong Kong'da Hang Seng endeksi, tüketici döngüselleri, sağlık hizmetleri ve temel malzeme stokları öncülüğünde yüzde 2,12 düştü ve bölgedeki kayıplara öncülük etti. Anakara Çin'in Shanghai Composite yüzde 0,44 düştü ve Shenzhen Component yüzde 0,22 düşüşle işlem gördü.

Avustralya'da S&P/ASX 200, yatırımcıların Avustralya Merkez Bankası başkanı Philip Lowe'un bankanın önceki gün yaptığı 25 baz puanlık artışın ardından yaptığı konuşmayı değerlendirmesiyle yüzde 0,77 düştü.

Güney Kore'de Kospi yüzde 1 düşerken Kosdaq yüzde 0.09 arttı. Japon Nikkei 225 yüzde 0,4 yükseldi ve Topix yüzde 0,22 yükseldi.

ABD'de önemli Borsa endeksleri, Powell'ın son ekonomik verilerin gücünün daha hızlı bir sıkılaştırmayı gerektirmesi durumunda Fed'in "faiz artırımlarının hızını artırmaya hazır olacağı" şeklindeki yorumlarının ardından düştü.

ABD borsaları Powell'ın 'şahin' mesajının ardından sert düştü

 

ABD'de tüketici kredileri ocakta beklentilerin altında kaldı

 

Powell: Faiz oranları beklenilenden daha fazla artabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)