BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Fed sonrası yükselişte ----

Asya borsaları Fed sonrası yükselişte

Asya borsaları Fed sonrası yükselişte
21 Mart 2024 - 07:58 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, Fed'in faiz indirim öngörüsünü devam ettirmesinin ardından Güney Kore borsaları öncülüğünde yükselişte.

Japonya piyasaları, Fed'in üç faiz indirimi tahminini korurken Federal Fon faiz oranını yüzde 5,25-yüzde 5,5 aralığında tutmasının ardından Asya piyasaları yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Üç Faiz indirimine ilişkin görünüm, Fed'in, Federal Açık Piyasa Komitesi'ni oluşturan 19 yetkilinin anonim tahminlerinden oluşan ve yakından izlenen bir matris olan "nokta grafiğinden" geldi. Ancak grafik, hareketlerin zamanlamasına ilişkin herhangi bir gösterge sunmuyor.

Güney Koreli Kospi yüzde 2'nin üzerinde yükselişle Asya'daki kazançlara liderlik ederek Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 1,52 artış gösterdi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,67 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, Topix de yüzde 1,57 artışla yeni bir rekora imza attı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,74 yükselirken, Çin ana karasındaki CSI 300 endeksi yüzde 0,32 arttı.

Avustralya'da S&P/ASX 200, Judo Bank'tan gelen flaş verilerin Mart ayında ülkede ticari faaliyetin önceki aya göre daha hızlı büyüdüğünü göstermesinin ardından güne yüzde 0,93 yükselişle başladı.

Ülkenin bileşik satın alma yöneticileri endeksi Şubat ayındaki 52,1'den 52,4'e yükseldi.

Asya borsalarında negatif seyir

 

Altında Fed sonrası yeni rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)