BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAsla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık----

Asla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık

Asla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık
26 Şubat 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan: 3 yıldır diğer bankalarla ilgili herhangi bir anlaşmaya dair bilgi tarafıma ulaşmamıştır

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 3 yıldır bankada görev yaptığını belirterek, "Bu süre içinde diğer bankalarla ilgili olarak herhangi bir anlaşmaya dair en ufak bir bilgi tarafıma ulaşmamıştır. Biz asla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık" dedi.
Kalkan, Rekabet Kurumu'nda 12 bankaya ilişkin soruşturmanın sözlü savunmasında, soruşturma heyeti tarafından hazırlanan belgelerde Vakıfbank ile ilgili olarak 2 ihlal iddiasında bulunulduğunu hatırlattı.
Belgelerde, bazı bankaların üzerinde mutabakata vardığı bir çerçeve centilmenlik anlaşması olduğu, bu anlaşma vasıtasıyla mevduat, kredi ve kredi kartı pazarında rekabetin kısıtlandığı ve Vakıfbank'ın da söz konusu anlaşmaya dahil olduğunun öne sürüldüğünü anlatan Kalkan, Vakıfbank'ın mevduat, kredi ve kredi kartı pazarında rekabeti kısıtlayıcı bir anlaşmanın tarafı olmadığını söyledi.
Kalkan, nitekim soruşturma heyeti tarafından yapılan incelemelerde de Vakıfbank ile ilgili hiçbir belgenin bulunamadığını kaydetti.
Bir kamu bankası olan Vakıfbank'ın, kamu denetimi altında hukuka ve kamu düzenlemelerine riayet etme konusunda azami özeni gösterdiğini ifade eden Kalkan, "Ben 3 yıldır bu bankada görev yapıyorum. Bu süre içinde diğer bankalarla ilgili olarak herhangi bir anlaşmaya dair en ufak bir bilgi tarafıma ulaşmamıştır. Biz asla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)