BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAskerler için kritik gün----

Askerler için kritik gün

Askerler için kritik gün
21 Ekim 2013 - 06:25 www.finansgundem.com

Bayram tatilinin ardından Bakanlar Kurulu bugün toplanıyor

Gündemde uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi olacak. Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı çalışmanın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kabineye sunulması bekleniyor.
GENELKURMAY 12 AYA HAZIR
Genelkurmay Başkanlığı, TSK’nın zorunlu tam dönem askerliğin 12 aya indirilmesine hazır olduğunu duyurdu.
Yetkililer, askerliğin 15 aydan 12 aya indiğinin yasalaştığı gün, görevlerinin 13, 14 veya 15’inci aylarında olanların da ‘askerlikte 12 ayı tamamladıkları’ için teskere alacaklarını açıkladı. Hürriyet'in haberine göre, açıklamada, daha önce askerlik 18 aydan 15 aya indiğinde de askerlik görevinin 16, 17 ve 18’inci ayında olanların terhis olduğu hatırlatılarak, erken terhis tartışmasına son nokta konulmuş oldu. Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, konuyla ilgili sorulara ise şu yanıtları verdi: “Bazı çevreler ve medya organlarınca dile getirilen ‘Tam dönem zorunlu askerliğin 9 aya indirileceği’ iddiaları tamamen asılsız. Askerliğin 9 aya indirilmesi hiç bir zaman gündeme gelmedi, konuşulmadı. Hükümet ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yürütülen görüşmelerde zorunlu askerliğin 12 aya indirilmesi, kısa dönem askerliğin de 6 ay olarak devam etmesinde mutabakata varıldı. Bu mutabakatın uygulanması için Genelkurmay Başkanlığı, Bakanlar Kurulu kararını ve uygulama tarihini bekliyor. Yani Genelkurmay Başkanlığı hükümetle varılan mutabakatı uygulamaya hazırdır. Yedek subaylık 12 ay kalacak. Ancak yüksek öğrenim mezunu kişi yedek subaylık yapmak istese bile, TSK’nın o dönem er-erbaş açığı varsa, yedek subaylık yapmak isteyen de kısa dönem 6 aylık askerliğe alınacak. Bir örnekle anlatırsak: İşletme Fakültesi mezunu bir vatandaşımız, askerlik şubesine ‘TSK’ya yüksek öğrenim gördüğüm alanda yedek subay olarak hizmet vermek istiyorum. Bu nedenle 12 ay yedek subaylık yapmak istiyorum’ diye başvuru yapabilir. Ancak bu vatandaşımızın başvurduğu dönemde örneğin TSK’nın piyade gücüne ihtiyaç varsa, bu vatandaşımız kısa dönem er olarak askere alınacaktır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)