BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Asıl kaybeden EXPO oldu"----

"Asıl kaybeden EXPO oldu"

Asıl kaybeden EXPO oldu
28 Kasım 2013 - 00:30 www.finansgundem.com

Egemen Bağış'ın Paris'teki oylamayla ilgili yorumu: İzmir, gerçekten EXPO'ya ilaç gibi gelecekti. Bu kayıp İzmir'in değil, EXPO'nun kaybıdır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İzmir'in EXPO teması sağlıktı. Dünyada ilk hastanenin kurulduğu şehir olan İzmir, gerçekten EXPO'ya ilaç gibi gelecekti. Bu kayıp İzmir'in değil, EXPO'nun kaybıdır" dedi.
Bağış, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni'nin, Yunanistan İstanbul Turizm Ofisi'nin açılışı onuruna Salt Galata'da verdiği resepsiyona katıldı.
Gazetecilerin, EXPO 2020'de İzmir'in elenmesine ilişkin sorusuna karşılık Bağış, şunları kaydetti:
"İzmir'in EXPO teması sağlıktı. Dünyada ilk hastanenin kurulduğu şehir olan İzmir, gerçekten EXPO'ya ilaç gibi gelecekti. Bu kayıp İzmir'in değil, EXPO'nun kaybıdır. Türkiye gerek merkezi hükümetin, gerek yerel yöneticilerin büyük çabasıyla İzmir'in 2020 EXPO'suna ev sahipliği yapması için ortaya muazzam bir çaba koydu. Şu anda Paris'teki EXPO merkezinde 3 bakanımız, İzmir Valimiz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız birlikte çaba ortaya koydular. Ama maalesef bu tür kararların siyasi baskılarla alındığını hepimiz takip ediyoruz. Rakipler bu işe oluk oluk para akıttılar. EXPO, İzmir'in hakkıydı. Kaybeden, dediğimiz gibi İzmir olmadı, EXPO oldu."

"İnşallah İzmir'i özellikle 30 Mart sonrası hak ettiği standartlara kavuşturarak, dünyanın parlayan yıldızı haline getireceğiz" diyen Bağış, İzmir'in, EXPO olsa da olmasa da dünyanın en güzel ve tarihi medeniyet merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Bağış, "İnşallah İzmir, hak ettiği belediyecilikte çok farklı noktaya gelecek" ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin, bugün İzmir'deki sel felaketiyle ilgili tweeti ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı iddialarına ilişkin sorusu üzerine Bağış, şunları kaydetti:
"İzmir'in özellikle son bir hafta içerisinde bir sel felaketinden bu kadar etkilenmiş olması gerçekten üzücü. İzmir'in belediyecilik adına çok kaybedilmiş vakti var. İnşallah bundan sonra kaybedilmez. Tabii ki İzmir'de bizim yaptığımız anketlerde İzmir halkının gönlünün kimden yana olduğu ortada. Gerçekten İzmir milletvekili olan Ulaştırma Bakanımıza İzmir'de büyük bir teveccüh var. Partimizin kimi aday göstereceğini Sayın Başbakanımız vakti zamanı gelince açıklayacaktır. Şu anda eminim potansiyel bütün adaylar değerlendiriliyor. Bunlar arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adının geçmesi çok doğaldır. Kendisi İzmir milletvekilidir. Ama partimiz gerekli açıklamayı yapana kadar İzmir adayı henüz netleşmemiştir. Şu anda gerçek olan bir şey varsa, o da İzmir'in yerel yönetimde hak ettiği belediyecilik hizmetinden yararlanamadığıdır."
Vizyonsuz yönetimlerin kenti olumsuz etkilediğine dikkati çeken Bağış, "Vizyonsuz yönetimler, bir yağmur yağdığında İzmir'e neler yaşatıyorlar, bunu hep beraber gördük" dedi.

Yunan mutfağı

 Bağış, resepsiyonda iki Yunan şef tarafından yapılarak ikram edilen Yunan yemeklerini nasıl bulduğuyla ilgili soru üzerine de "Bu yemekler bizim ortak kültürümüz. Sonuçta birbirimizden etkilenmişiz. Türk ve Yunan mutfağının ortak kombinasyonu dünyanın turizm ihtiyacına cevap veriyor. Ne Türk halkının ne de Yunan halkının yeni tanklara, yeni denizaltılara, yeni savunma masraflarına değil, aslında yeni yollara, hastanelere, okullara, otellere ve marinalara ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)