BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı yaptırdığı için milyoner oldu----

Aşı yaptırdığı için milyoner oldu

Aşı yaptırdığı için milyoner oldu
25 Ağustos 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

ABD'de Michigan eyaletinin düzenlediği ve en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırmış tüm eyalet sakinlerine açık çekilişe katılan kadın milyoner oldu.

Michigan'ın Bloomfield kasabasından Christine Duval, pazartesi günü Kazanmak İçin Aşılanın Çekilişinde 2 milyon dolar (yaklaşık 16 milyon 800 bin TL) kazandı.

Halkı Kovid aşıları hakkında eğitmek ve aşı tereddüdüyle mücadele amacıyla ocakta kurulan Michigan'ı Koruyun Komisyonu, büyük ödülü Duval'ın kazandığını duyurdu. Komisyon ayrıca, bazı gençleri de üniversite bursuyla ödüllendirdi.

Eşi ve üç çocuğuyla 13 yıldır Michigan'da yaşayan Duval, nisanda aşı olmuştu. Duval, çekilişi kazanması üzerine parayı çocuklarının üniversite eğitiminin karşılanması ve evinin yenilenmesinde kullanacağını ve ödülün "tüm hayallerini gerçekleştirmesini sağlayacağını" ifade etti. Ayrıca, ödülün bir kısmını akıl sağlığı hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla bağışlamayı planladığını da sözlerine ekledi.

Gerçekten şanslıyız ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunmak istiyoruz. Salgın herkes için zordu. Pozitif akıl sağlığını teşvik eden hizmetler sunma ihtiyacının şu an her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple, büyük ödülümüzün bir kısmını topluluğumuzdaki akıl sağlığı hizmetlerini iyileştirmek için bağışlayacağız. Bu benim çok önemli bir amaç.

 Michigan'da daha fazla kişiyi Kovid-19'a karşı aşılanmaya teşvik etmek için düzenlenen piyango tarzı çekiliş, toplam 5 milyon dolar civarında (yaklaşık 42 milyon TL) nakit ve burs ödülü içeriyordu. Bu meblağ, eyalete verilen federal koronavirüs yardımı parasının bir kısmıyla karşılandı.

En az bir doz korona virüs aşısı olan yetişkin Michigan sakinleri, 2 milyon dolar ya da 1 milyon dolarlık (yaklaşık 8 milyon 400 bin TL) büyük ödüller için temmuz boyunca çekilişe katılmaya hak kazanmıştı. İlk dozunu temmuzda yaptıranlar da 50 bin dolarlık (yaklaşık 420 bin TL) günlük çekilişlere katılma imkanına sahip oldu. Aşı olmuş 12-17 yaş aralığındakiler de çekilişe katılmaya teşvik edildi. Bu gruba, her biri 55 bin dolar (yaklaşık 460 bin TL) değerinde 9 adet 4 yıllık üniversite bursundan birini kazanma fırsatı sunuldu.

Michigan'ın piyangoyla nihai amacı, eyalet sakinlerinin yüzde 70'inin en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırması hedefine ulaşmaktı. Eyalet yüzde 65'le bu hedefin biraz altında kalırken, yetkililer çekilişlerin yaz boyunca aşılanma sayısını artırmada başarılı olduğunu ifade ediyor.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, pazartesi düzenlediği basın toplantısında, "Pek çok kişinin ve aşılanan her Michiganlının çabaları sayesinde, Michigan Kazanmak İçin Aşılanın Çekilişi başarılı oldu" dedi.

Tüm halk sağlığı uzmanları, ister su çiçeği ya da kızamık, ister Kovid-19 için olsun, yaz ortasında yılın diğer zamanlarından daha düşük aşılanma oranları kaydedildiğini söyleyecektir. Örneğin haziranda, aşılanma oranının ay boyunca her hafta düştüğünü görmüştük. Fakat çekilişler, Michigan'ın bu eğilimi tersine çevirmesini sağladı.

Eyaletteki ilk doz aşılamalar temmuzda istikrarlı biçimde artış gösterdi. Her hafta en az yüzde 5 oranında artış sağlanarak, ayın ilk haftasında 28 bin 770 olan aşılanma sayısı son haftada 41 bin 150'ye çıktı.

Whitmer, "Halka nerede olurlarsa olsunlar ulaşmak, sorularını yanıtlamak ve aşı olmalarını sağlamak için çaba göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Piyangomuz, aşılanmayı teşvik etmek için kullandığımız stratejilerden sadece biriydi. Bizi halen zor bir süreç bekliyor ama başaracağız.

Aşı olmayan iki doktor Kovid-19 'dan hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)