BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsgari ücrette yükseliş beklentisi----

Asgari ücrette yükseliş beklentisi

Asgari ücrette yükseliş beklentisi
02 Aralık 2013 - 08:21 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, Japon şirketlerinin taban ücret seviyesini artıracağını umduğunu söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda bugün yaptığı açıklama ile işdünyası liderlerini ücretleri artırmaya ve yatırımlarını güçlendirmeye çağırdı. 
Kuroda konuya ilişkin açıklamasında "Ücretlerdeki bu artışların şirket karlarındaki artışla karşılanacağını umuyorum" dedi.   
Kuroda ayrıca işletmelerin yatırımlarını artırmasın ümit ettiğini belirtti ki ekonomistler Japonya'da büyümenin sürdürülebilir hale gelmesinin buna bağlı olduğu belirtiyor.
Kuroda bu konuya ilişkin olarak, "Ekonomi deflasyondan çıkarken, bazı şeyler de farklılaşıyor. Bu ortamda parayı saklamaktansa etkin yollarda kulanmanın daha avantajlı olduğunu görürsünüz. Bu etkin yollar sermaye arırımlarıi arge yatırımları ve işe alımlar gibi yollar olabilir. Değişen bu ortamı bir ticari fırsay olarak görmenizi ve bu fırsata pozitif ekonomik faaliyetlerle katıldığınızı görmek isterim" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)