BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücret yarın açıklanıyor----

Asgari ücret yarın açıklanıyor

Asgari ücret yarın açıklanıyor
29 Aralık 2013 - 15:04 www.finansgundem.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapacağı son toplantısında 2014 yılında geçerli olacak asgari ücret açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, 6 Aralık'ta başlayan Asgari Ücret Komisyonu toplantı maratonu yarın sona eriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yarın yapacağı son toplantısında 2014 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklaması bekleniyor.
Yarın sonuncusu gerçekleşecek toplantıda zam pazarlığını kimin kazanacağı merakla bekleniyor.
2014 yılında uygulanacak ücreti belirleme aşamasına gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 26 Aralık'ta gerçekleştirdikleri son toplantılarında uzun yıllardır tartışılan 16 yaşından küçükler için ayrı bir ücret belirleme usulünü kaldırma kararı almıştı. Tarafların uzlaştığı bu konuda gerekli olan yönetmelik değişikliği yetişmezse, komisyon; yönetmelik hükmünü yerine getirmek için 16 yaşından küçükler ve 16 yaşından büyükler için iki ayrı karar yazacak ancak aynı ücreti belirleyecek. Yine aynı toplantıya Bakan Faruk Çelik’in katılamaması nedeniyle ücret artış oranında sonuca ilişkin görüşme yapılamazken, işveren kanadının ilk kez yıllık bazda yüzde 11 dolayında bir artıştan söz ettiği kaydedilmişti. Türk-İş ise en düşük memur maaşına kadar asgari ücretin yükseltilmesi isteğini tekrarlamıştı.
Dünya'nın haberine göre, Türk-İş Yönetim Kurulu üyesi Nazmi Irgat da yarın yapılacak toplantıda ücretin belirleneceğini kaydetmiş, Türk-İş olarak mevcut önerilerinden geri adım atmayacaklarını duyurmuştu. Irgat, en düşük memur maaşları nedeniyle, aynı işyerinde çalışan işçinin neredeyse yarısı ücret almasının adaletsizlik olduğunu vurgulamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)