BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücret için zam önerisi!----

Asgari ücret için zam önerisi!

Asgari ücret için zam önerisi!
17 Kasım 2016 - 08:29 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, asgari ücret zammına ilişkin bir teklifte bulundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2017’de asgari ücretin enflasyonun altında artmasını, böylece ihracatçının rekabette elinin güçlendirilmesini gündeme getirdi.

Asgari ücretteki artışın ihracatçılara büyük bir yük getirdiğini dile getiren Büyükekşi, rekabet gücünde önemli zararlara uğradıklarını, dünya pazarlarında rekabet etme konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım’ın 100 liralık desteğin 2017’de de devam edeceğini söylediğini aktaran Büyükekşi, gelecek ay Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanacağını anımsatarak, bu konudaki taleplerine yönelik şunları söyledi:

“Madem asgari ücret işi enflasyon oranından kurtarıldı, bu sene geçen seneki zammı da gözeterek, enflasyonun altında bir rakamla geçen senenin dengelenmesini gündeme getirmek istiyoruz. Rekabet gücümüzün geriye gitmesini biraz olsun kompanse edebilelim. Çünkü asgari ücrete verilen zam oranı, diğer yüksek ücretli olanları da yukarı itiyor. İşsizlik rakamları açıklandı. Biz iş konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle eleman aradığımızda yeteri kadar kalifiye eleman bulamıyoruz. Zaten istediğimiz işe istediğimiz kişiyi bulduğumuzda asgari ücretin üzerinde istihdam ediyoruz. Bunun enflasyondan koparılıp 2017 yılına yönelik rekabet edebileceğimiz bir şekilde uygulamasını arzu ediyoruz.”

2017'de asgari ücret ne olur?

 

Zeybekci'den yeni asgari ücret yorumu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)