BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin'in yeni lideri merkez bankasını kapatacak, peso yerine doları getirecek----

Arjantin'in yeni lideri merkez bankasını kapatacak, peso yerine doları getirecek

Arjantin'in yeni lideri merkez bankasını kapatacak, peso yerine doları getirecek
20 Kasım 2023 - 10:55 www.finansgundem.com

Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin planları arasında Merkez Bankası'nın kapatılması ve ülkenin para birimi pesoyu kaldırarak yerine Amerikan dolarını getirmek var.

Arjantin'de Devlet Başkanlığı seçimini oyların yüzde 56'sını alan liberal popülist siyasetçi Javier Milei kazandı. Yeni Başkanın, derin ekonomik krizde olan Arjantin için ürettiği çözüm politikaları arasında Merkez Bankası'nı kapatmak ve ülkesinin para birimi Peso yerine Amerikan doları kullanmak var.

Yarışı kaybeden Peronist ittifakının adayı Ekonomi Bakanı Sergio Massa, rakibi Milei'yi arayarak tebrik etti ve "Yarından itibaren sorumluluk yeni başkanın" dedi.

Yeni Devlet Başkanının önündeki tablo ise ağır. Hem hükümetin hem de Merkez Bankası'nın kasası boş. Enflasyonun üç haneli rakamlara ulaştığı Arjantin'de Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin planları arasında Merkez Bankası'nın kapatılması ve ülkenin para birimi pesoyu kaldırarak yerine Amerikan dolarını getirmek var. 

Milei'nin baş etmesi gereken önemli konulardan biri de geçen yıl Uluslararası Para Fonu IMF ile yapılan 44 milyar dolarlık borç programı.

Arjantin'de seçimleri Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei kazandı

Arjantin'de yıllık enflasyon yüzde 143'e ulaştı

Arjantin'de ilk turda başkan çıkmadı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum21 Kasım 2023 03:14

    ABD ye kafese kapatılacak yeni bir kuş

  • Nebatist Ekonomist20 Kasım 2023 15:31

    Ya bırak kardeşim doları gözlerin ışıl ışıl ışıldasın bak enflasyonda düşer faizlerde...Biri bu abiye açıklasın doları basamayacağına göre ülkeye doları nasıl çekeceksin. Ekonomide Nebatist akımdan sonra Mileist akımı da göreceğiz. En azından biz kurtardık kendimizi ama daha başlamadan Arjantine de Allah sabır versin.:)