Yazdır

Arjantin'in yeni lideri merkez bankasını kapatacak, peso yerine doları getirecek

Tarih: 20 Kasım 2023 - 10:55

Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin planları arasında Merkez Bankası'nın kapatılması ve ülkenin para birimi pesoyu kaldırarak yerine Amerikan dolarını getirmek var.

Arjantin'de Devlet Başkanlığı seçimini oyların yüzde 56'sını alan liberal popülist siyasetçi Javier Milei kazandı. Yeni Başkanın, derin ekonomik krizde olan Arjantin için ürettiği çözüm politikaları arasında Merkez Bankası'nı kapatmak ve ülkesinin para birimi Peso yerine Amerikan doları kullanmak var.

Yarışı kaybeden Peronist ittifakının adayı Ekonomi Bakanı Sergio Massa, rakibi Milei'yi arayarak tebrik etti ve "Yarından itibaren sorumluluk yeni başkanın" dedi.

Yeni Devlet Başkanının önündeki tablo ise ağır. Hem hükümetin hem de Merkez Bankası'nın kasası boş. Enflasyonun üç haneli rakamlara ulaştığı Arjantin'de Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin planları arasında Merkez Bankası'nın kapatılması ve ülkenin para birimi pesoyu kaldırarak yerine Amerikan dolarını getirmek var. 

Milei'nin baş etmesi gereken önemli konulardan biri de geçen yıl Uluslararası Para Fonu IMF ile yapılan 44 milyar dolarlık borç programı.

Arjantin'de seçimleri Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei kazandı

Arjantin'de yıllık enflasyon yüzde 143'e ulaştı

Arjantin'de ilk turda başkan çıkmadı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/arjantinin-yeni-lideri-merkez-bankasini-kapatacak-peso-yerine-dolari-getirecek/1770214