BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin’in Mehmet Şimşek’i----

Arjantin’in Mehmet Şimşek’i

Arjantin’in Mehmet Şimşek’i
01 Aralık 2023 - 09:17 www.finansgundem.com

Arjantin'de yeni seçilen cumhurbaşkanı, bankacılık geçmişi olan piyasa dostu bir ismi maliye bakanı olarak atayacağını açıkladı.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Arjantin'in yeni seçilen Cumhurbaşkanı Javier Millay, Luis Caputo'yu yeni Ekonomi Bakanı olarak atayacağını açıkladı. Reuters'e göre Luis Caputo piyasa dostu bir seçenek olarak görülüyor.

Arjantin’deki bu gelişme Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olarak atanmasına benzetiliyor. Uzun süre çeşitli yatırım bankalarında çalışan en son Merrill Lynch’te çalışan Mehmet Şimşek, 2009-2015 yılları arasındaki görevinin ardından 2023 yılında yeniden Maliye Bakanı olarak atandı. Şimşek, Türkiye’nin faiz ve harcama politikalarını şekillendirecek yeni bir program hazırladı ve kısa sürede olumlu sonuçlar alındı.

Caputo da daha göreve gelmeden yabancı bankacılık yetkilileriyle toplantılar yaptı. Yeni bakanın Arjantin'in "acı çeken" ekonomisini canlandırmaya çalışacağı "şok terapisini" bankacılarla paylaştığı belirtiliyor.

FT'nin haberine göre 58 yaşındaki Luis Caputo, daha önce JPMorgan ve Deutsche Bank gibi önemli yatırım bankalarda çalıştı. Ayrıca Wall Street'le yakın bağlarıyla tanınıyor.

Arjantin'nin yeni başkanı Merkez Bankasını kapatmakta kararlı

 

Arjantin kendi Trump'ını seçti: Milei, kimdir ve neyi savunuyor?

 

Arjantin'in yeni lideri merkez bankasını kapatacak, peso yerine doları getirecek

 

Arjantin'de seçimleri Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei kazandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cry01 Aralık 2023 09:55

    Arjantinde yıllardır sefalet yoksulluk yolsuzluk içinde hamaset ve bol palavralarla halkı siyasiler tarafından sürekli sömürülmekte