BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin iflasa sürükleniyor----

Arjantin iflasa sürükleniyor

Arjantin iflasa sürükleniyor
20 Nisan 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

İki yıldır ağır bir ekonomik krizde olan ve bunun üzerine bir de korona virüs salgınıyla karşı karşıya kalan Arjantin, bir kez daha dış borcunu ödememe yoluna gidebilir.

Arjantin bir kez daha borçlarını ödememe yoluna gidiyor. Hükümetin dış borcu azaltmak için yaptığı teklife, ülkenin tahvillerini ellerinde bulunduran yabancı alacaklılardan (kreditörler) ret yanıtı geldi.

Reuters’ın aktardığına göre, dış borç ödemelerinin faizlerini düşürerek 41,5 milyar dolarlık borç düşüşü hedefleyen ülkeye alacaklılar “anlaşmaya varmak için anlamlı müzakereler yapma” çağrısında bulundu.

Arjantin’de sol eğilimli hükümetin ekonomi bakanı olan Martin Guzman, geçen hafta yaptığı açıklamada, zaten krizde olan ülkenin bir de korona virüs salgını nedeniyle zora düştüğüne işaret ederek, borç yeniden yapılandırma istediklerini belirtmişti.

Guzman dün yaptığı açıklamada ise, alacaklıların bu teklifi reddetmeleri durumunda borcu ödeyemeyeceklerini ve temerrüde düşeceklerini söyledi.

ALACAKLILAR: TEKLİF BEKLENTİLERİN UZAĞINDA

Hükümetten somut ve gerçekleştirilebilir ekonomi politikaları talep eden alacaklılar, gelen teklifin beklentilerin çok uzağında olduğunu öne sürdü.

41,5 milyar dolarlık borç azaltma teklifinde toplamda 37,9 milyar dolarlık faiz ödemesi düşüşü hedefleniyor. Hükümet, yeni faiz oranı teklifi olarak yüzde 2,33’ü iletti.

Alacaklıları temsil eden Arjantin Kreditör Komitesi’nde bu ülkeye borç veren yatırım fonları, aile ofisleri, sigorta şirketleri ve varlık yönetim şirketleri bulunuyor.

Arjantin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile de yaklaşık 55 milyar dolarlık stand-by anlaşması yapmış, bu rakam IMF’nin bir ülkeye yaptığı en büyük kredi desteği olmuştu.

Avrupa'da 59 milyon kişinin işi tehlikede

Almanya'nın Çin'e 130 milyar euroluk salgın faturası

Küresel salgın havacılık sektörünü yeniden şekillendirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)