BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin Devlet Başkanı Fernandez, Brezilya'da mevkidaşı Silva'yla görüştü----

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Brezilya'da mevkidaşı Silva'yla görüştü

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Brezilya'da mevkidaşı Silva'yla görüştü
27 Haziran 2023 - 08:51 www.finansgundem.com

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, komşu ülke Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile Brezilya'da görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirlikleri ele alındı.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, komşu ülke Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya ziyarette bulundu.

Fernandez, mevkidaşı Lula da Silva tarafından Planalto Sarayı bahçesinde devlet töreniyle karşılandı.

Fernandez, Brezilya ile Arjantin arasındaki diplomatik ilişkilerin 200. yılı olması vesilesiyle bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, Lula da Silva'ya misafirperverliği için teşekkür etti.

İki ülke ve iki halk arasındaki dostluğun altını çizen Fernandez, "Brezilya ve Arjantin, ayrılmayacak şekilde dünyaya geldiler" ifadesini kullandı.

Arjantin'in içinden geçtiği mali krize değinen Fernandez, Lula da Silva'ya hitaben, "Başı belada olan bir arkadaşın var, biri bu duruma düştüğünde destek için arkadaşına gider" şeklinde konuştu.

Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı. Lula da Silva, yabancılara verilen en yüksek hediye olan "Cruzeiro do Sul Nişanı'nı" Fernandez'e takdim etti.

İŞBİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK

Bildiride, Brezilya'nın Arjantin'e siyasi ve ekonomik desteği yinelenerek, çeşitli sektörlerde ikili işbirliğini güçlendirmeye yönelik devan eden taahhütlerin önemi hatırlatıldı.

Arjantin ve Brezilya arasındaki görüşmelerde, finans, altyapı, ulaşım, enerji, madencilik, iletişim, bilim ve teknoloji, savunma, güvenlik, kültür, sağlık, spor ve turizm alanlarının ele alındığı ifade edildi.

Fernandez, Lula da Silva ile görüşmesinin ardından Senato Başkanı Rodrigo Pacheco ve Yüksek Mahkeme Başkanı Rosa Waber'e de resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Brezilya Devlet Başkanı Silva, Çin gezisini iptal etti

 

Brezilya'da Lula da Silva görevi devraldı

 

Avrupalı liderlerden Lula da Silva’ya tebrik mesajları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)