BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'tan bir eleştiri daha!----

Arınç'tan bir eleştiri daha!

Arınç'tan bir eleştiri daha!
05 Kasım 2015 - 15:05 www.finansgundem.com

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı en son açıklama yine gündem yaratacak ...

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eğitim politikasının her 2 senede bir değiştirilmesinin çocuklar, öğretmenler ve gelecek için yanlış olacağını söyledi.

Arınç, "Yüksek eğitim politikamızın, üniversitelerle ilgili konuların çok önceden çözülmesi ve yeni bir kapsama kavuşturulması gerekirdi. Önceleri 8 yıllık kesintisiz zorunlu, daha sonra biraz farklılaşma ve en sonunda 4+4+4 ortaya çıkan durum, yeni sorunları beraberinde getirdi ve henüz eğitim politikamız netleşmedi" dedi.

 Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi'nde konuşan Arınç, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı sonuçlar vermesini diledi.

Bülent Arınç, 13 yıllık hükümet döneminde en fazla bakan değişiminin Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşandığına değinerek, şöyle devam etti:

SİSTEM HER İKİ SENEDE BİR DEĞİŞİRSE...

"Eğitim politikası her 2 senede bir değiştirilir, değiştirilmek zorunda kalırsa bu çocuklarımız için de öğretmenlerimiz için de geleceğimiz için de bence yanlıştır. Yüksek eğitim politikamızın, üniversitelerle ilgili konuların çok önceden çözülmesi ve yeni bir kapsama kavuşturulması gerekirdi. Çocuklarımızın daha okul öncesi programlarından üniversite sonuna 20 milyonu aşkın genç kitleden bahsediyoruz. Önceleri 8 yıllık kesintisiz zorunlu, daha sonra biraz farklılaşma ve en sonunda 4+4+4 ortaya çıkan durum yeni sorunları beraberinde getirdi ve henüz eğitim politikamız netleşmedi.

OLUMLU SONUÇLAR ALMADIM

'Çocuklar hangi imtihana girecekler, hangisinden muaf olacaklar, hangisinden çıkıp hangisine yetişecekler veya müfredat programları ne olacak?' Hükümetin sorumluluk taşıyan bir bakanı olarak bu konulara kafamı verdiğimde çok olumlu neticeler almadığımı ifade etmeliyim."     

"DİLİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ GEREKİR"

Arınç, ortak kültür değerleri içerisinde dine, dile ve tarihe çok daha fazla önem verdiğini ifade ederek, "Tarihin yeniden bilinir, anlaşılabilir olması lazım ki bugünkü sorunlarımıza ve gelecek perspektifimize katkısı olabilirsin" dedi.

Dilin de zenginleştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Arınç, "Bugün maalesef 3-5 yaşındaki çocuklarımızın elinde bile Iphonelarla, tabletlerle sadece oyun oynadıklarını, onlarla meşgul renkli bir dünyaya daldıklarını görüyoruz. İçeriye babası mı girmiş, dedesi mi girmiş, bir şey mi söylemiş, 'Bana bir su getir' mi demiş, hiçbirisi farkında değil. Herkes sohbeti, birbirini dinlemeyi, birbirinin gözünün içine bakmayı, sevgiyi, dostluğu bırakmış elindeki tabletle saatlerce...

"NBR, NE HABER" DİYOR

Artık SMS diliyle insanlar birbirleriyle koşmaya başlamışlar. 'Nbr?', 'Ne haber?' diyor. 'Slm', 'Selam' diyor. 'Hadi şu konuda bir konuşma yap' dediğinde 25-30 kelimenin dışında çıkaramayan bir gençlikle karşı karşıyaysak, bence bu, bir büyük tehlikeyi haber veriyor" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)