BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporArda Güler Real Madrid'e rekor kırdırdı----

Arda Güler Real Madrid'e rekor kırdırdı

Arda Güler Real Madrid'e rekor kırdırdı
08 Temmuz 2023 - 21:44 www.finansgundem.com

Arda Güler düzenlenen imza töreni ile dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'e transfer oldu. Arda'nın sözleri İspanyol gazetelerinde manşete taşındı

İspanya La Liga'nın ve dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, düzenlenen basın toplantısında 6 yıllık sözleşmeyi imzaladı ve transfer resmileşti. İspanya'nın tirajlı gazetelerinden biri olan Marca, Arda Güler'in o sözlerini manşet yaparken, Real Madrid tarihinin sosyal medya rekoru kırıldı

Sözleri manşet oldu

İmza töreninden sonra düzenlenen basın toplantısında kendisine sorulan "Real Madrid seni başka bir kulübe kiralayacak mı?" şeklindeki sorulara "Kiralık gitmeyeceğim, burada efsane olmak istiyorum!" şeklinde cevap verdi.

İspanya'nın tirajlı gazetelerinden biri olan Marca, Arda Güler'in bu sözlerini gazetenin manşetine taşıdı. 

İmza töreni sonrası genç yıldızla otelde buluşan Marca muhabiri Ricardo Fernandez, 18 yaşındaki milli futbolcumuzla ilgili gözlemlerini ve İspanya'da yarattığı etkiyi yazdı:

"Arda Güler, gençlerin kendi tarzında, sosyal medyada büyük bir etki yaratmaya başladı. Real Madrid'in transferini duyurduğu tweet, kulüp tarihinde Cristiano Ronaldo'nun ayrılışı, milyon dolarlık transferlerin gelişi veya Avrupa kupalarının kazanılması gibi olayları geride bırakarak en çok beğeni alan tweet oldu. Artık 'Gülermanya'nın başladığına şüphe yok."

Real Madrid'e sosyal medya rekoru kırdırdı

Arda Güler'in transferi Real Madrid'in sosyal medya hesaplarını tam anlamıyla coşturdu. İspanyol kulübü, önceki günden bu yana Twitter'dan genç futbolcuyla ilgili 20'nin üzerinde tweet atarken bu paylaşımların her biri onbinlerce defa retweet edildi ve yüzbinlerce beğeni aldı.

Real Madrid Kulübü'nün Twitter hesabından önceki gün paylaşılan ve Arda Güler'in formalı fotoğrafın yer aldığı tweet kulübün sosyal medya hesabının en çok beğeni alan tweeti olarak tarihe geçti. 'WelcomeArda' hashtagiyle paylaşılan tweet dün saat 16.00'ya kadar tam 736 bin 600 beğeni aldı ve Benzema'nın golü sonrası atılan tweetin beğeni sayısını geride bıraktı.

Ancelotti'den gelen telefon

Real Madrid'in kadrosunda çok önemli oyuncuların olduğunu kaydeden Arda, "Evet, burada kalacağım. Buraya oynamaya geldim. Çalışıp formayı almak istiyorum." şeklinde konuştu.

Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin transfer dönemi başlar başlamaz kendisine telefon ettiğini ve "Bana söz ver, geleceksin" dediğini aktaran Arda, "Ancelotti ilk transfer dönemi başladığında ve daha sonrasında birkaç kez beni aradı ve takımda beni nerelerde kullanabileceğini anlattı. Bu benim için çok önemliydi. Çok saygı duyduğum biri." açıklamasında bulundu.

Arda konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Real Madrid size burada oynama şansını veriyorsa bunu reddetme şansınız imkansız. Luka Modric, bence dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri. Ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Cristiano Ronaldo'yu herkes biliyor. Zinedine Zidane, Guti bu kulüpteki çok önemli isimlerdi. Ben de onlardan biri olmak istiyorum."

Forma numarası 24

Fenerbahçe'den, İspanyol devi Real Madrid'e 6 yıllığına transfer olan Arda Güler'in forma numarası belli oldu. 18 yaşındaki genç futbolcu, eflatun-beyazlılarda 24 numaralı formayı terletecek.

20 + 10 milyon euro

Fenerbahçe Kulübü, milli futbolcu Arda Güler'in 20 milyon Euro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon Euro bonus bedeli karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu duyurdu.

Ankara'dan Madrid'e uzanan bir yaşam öyküsü

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Arda Güler, yeteneği ve performansıyla dikkatleri üzerine çekerek kısa sürede dünya devi Real Madrid'in futbolcusu oldu.

Fenerbahçe Futbol A Takımı'nda çıktığı maçlarda ve yakın zamanda dahil edildiği A Milli Futbol Takımı'nda görev aldığı az sayıdaki karşılaşmada kalitesini ortaya koyan 18 yaşındaki Arda Güler, kısa süren Süper Lig kariyerinin ardından Avrupa'nın yeşil sahalarında ter dökecek.

Arda Güler, 25 Şubat 2005'te Ankara'nın Altındağ ilçesinde dünyaya geldi.

Filiz lisansı 15 Ağustos 2014'te 9 yaşında Gençlerbirliği'nin altyapısındayken çıkarılan Arda Güler, 2017-2018 sezonunda Süper Lig'in 21. haftasındaki Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında top toplayıcı olarak görev yaptı.

Karşılaşmada yaşadıklarını Anadolu Ajansı'na "Çok heyecanlandım. Kalbim güm güm attı, sesini duydum." ifadeleriyle anlatan Arda, 13 yaşında 20 Şubat 2019'da Fenerbahçe tarafından transfer edildi.

Birçok kulübün talip olduğu Arda konusunda Gençlerbirliği Kulübünü ve ailesini ikna eden sarı-lacivertliler, transferi gerçekleştirdi.

Sarı-lacivertli kulübün altyapı kadrosuna dahil edilen Arda Güler, yaklaşık 2 yıl sonra 15 yaşında 13 Ocak 2021'de Fenerbahçe'de profesyonel ilk imzasını attı.

Performansıyla kısa zamanda farkını ortaya koyan ve A Milli formayı da sırtına geçiren "10 numara", ilk profesyonel sözleşmesinden 2,5 yıl sonra Real Madrid'in kapısını araladı. (Habertürk)

PFDK kararına Fenerbahçe'den tepki

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin para cezaları onandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FiFa09 Temmuz 2023 09:55

    Arda güler bir proje danışıklı dövüş bırak gittiği takımı Türkiyede herhangi ikinci profesyonel lig takımında oynası bile zor fizik kapasite futbola yetersiz jesus ve diğerleri gerçeğin farkında olay tamamen dayatma reklam sişirme