BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAraştırma: Haftada 15 bin adım ömrü uzatıyor!----

Araştırma: Haftada 15 bin adım ömrü uzatıyor!

Araştırma: Haftada 15 bin adım ömrü uzatıyor!
12 Mart 2024 - 16:00 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırma, haftada sadece 15.000 adım atmanın hayatınıza üç yıl ekleyebileceğini gösteriyor.


İngiltere’deki London School of Economic ve bir sigorta şirketi tarafından yürütülen bir araştırma, düzenli egzersiz yapmanın yaşam beklentisini üç yıla kadar uzatabileceğini öne sürüyor.

Araştırma için on yıl boyunca Birleşik Krallık ve Güney Afrika'da bir milyondan fazla insanın davranış ve alışkanlıkları incelendi.

Sonuçlara bakıldığında, tüm yaş gruplarında büyük olumlu etkiler görüldü, ancak bu özellikle yaşlı nesiller için geçerliydi.

Haftada üç veya daha fazla kez düzenli olarak 7.500 adım atan 65 yaş üstü kişilerde ölüm riskinde yüzde 52'lik bir azalma olduğu görüldü.

Bu, 45-65 yaş grubunda görülen yüzde 38'den ve toplam nüfustaki yüzde 27'lik azalmadan önemli ölçüde daha fazlaydı.

İki yıl boyunca haftada üç kez en az 5.000 adım olmak üzere sağlıklı bir fiziksel aktivite alışkanlığının sürdürülmesinin, erkeklerde ortalama yaşam beklentisine 2,5 yıl, kadınlarda ise 3 yıl kadar eklenebildiği görüldü.

Ayrıca tip 2 diyabet oranlarının azalmasına ve halihazırda bu hastalığa sahip olanlarda ölüm riskinin yüzde 40 azalmasına da yol açtı.

London School of Economics'ten Profesör Joan Costa-Font, "Başarılı alışkanlığa dayalı müdahaleler yaşam beklentisini uzatabilir, kamu sağlığı hizmetlerinde önemli tasarruflar sağlayabilir, üretkenliği artırabilir ve ruh sağlığı, sosyal izolasyon ve kanser ile tip 2 gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların yol açtığı önemli uzun vadeli zorlukların ele alınmasına yardımcı olabilir" dedi. (Sözcü)

Uzun ömrün şifresi Japon mutfağından!

 

Trafik İstanbulluların ömrünün 3,5 yılını çalıyor

 

Yapay zeka kanser hastaları için hazırladı: Kaç yıl ömrün kaldı?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş13 Mart 2024 11:09

    Türkiyede ömrü uzatmanın yolu stresi bitirmekdir. Bunun ilacıda RTE ve Bahçeli ikilisinin siyaseten artık ülkenin yakasından düşmesidir.