BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap-Çin İşadamları Konferansı'nda 10 milyar doları aşan anlaşma----

Arap-Çin İşadamları Konferansı'nda 10 milyar doları aşan anlaşma

Arap-Çin İşadamları Konferansı'nda 10 milyar doları aşan anlaşma
12 Haziran 2023 - 14:08 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Arap-Çin İşadamları Konferansı'nın ilk gününde, 10 milyar doları aşan yatırım anlaşmaları imzalandı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberinde, konferansın ilk gününde teknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları, tarım, emlak, tedarik zincirleri, turizm ve sağlık alanlarında 30 anlaşma yapıldığı belirtildi.

Söz konusu anlaşmaların değerinin 10 milyar doları aştığı kaydedilen haberde, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı ile Çinli şirket Human Horizons arasında elektrikli araç üretimine dair 5,6 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldığı aktarıldı.

Haberde, anlaşmalar arasında, Suudi Arabistan'ın ASK International Group firması ile Çin Ulusal Jeoloji ve Madencilik Şirketi arasında, ülkede bir bakır madenciliği projesi geliştirilmesi ve finanse edilmesi için 500 milyon dolar değerinde anlaşma ile yine Suudi Arabistan Demiryolları Şirketi ile Çin hükümetine ait tren vagonu üreticisi olan CRRC arasında tren vagonu üretmeyi amaçlayan 250 milyon dolar değerinde bir anlaşmanın da yer aldığı ifade edildi.

Kamu ve özel sektör arasında bir dizi anlaşmanın yapıldığı belirtilen haberde, konferansın bugünkü kısmında petrol ve gaz sektörleri için tedarik zincirleri, inovasyon ve araştırma ortaklıkları ile gıda sektörüyle ilgili ortaklıkların ele alınacağı kaydedildi.

Konferansa 23 ülkeden 3 bini aşkın kişi katılıyor

Suudi Arabistan'ın ilk kez ev sahipliği yaptığı 10. Arap-Çin İşadamları Konferansı, "refah için işbirliği" sloganıyla iki gün boyunca 23 ülkeden 3 bini aşkın kişinin katılımıyla başkent Riyad'da gerçekleştiriliyor.

Konferansın Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı tarafından Arap Birliği Genel Sekreterliği, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi ve Arap Odalar Birliğinin ortaklığıyla düzenlendiği aktarılmıştı.

Ayrıca Çin ve Arap ülkelerinin büyük şirket yöneticileri ve bakanlarından 150'den fazla konuşmacının katılacağı konferansta, 8 diyalog oturumu ve 18 çalıştayın yanı sıra özel toplantılar ve etkinliklerin de yapılacağı kaydedilmişti.

Goldman Sachs: Çin'in gayrimenkul sektörü L şeklinde bir toparlanacak

 

Türk müteahhitlerin Rusya'daki kaybını Suudi Arabistan telafi edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)