BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArap Bankaları Türkiye’de fırsat kolluyor...----

Arap Bankaları Türkiye’de fırsat kolluyor...

Arap Bankaları Türkiye’de fırsat kolluyor...
18 Mart 2014 - 07:22 www.finansgundem.com

Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, "Arap bankaları, Türkiye'de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürüyor" dedi

Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği iş birliğinde düzenlenen "3. Arap-Türk Bankacılık Forumu"na katılan Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, Arap dünyasındaki siyasi durum ve Türkiye'de yaşanan son ekonomik gelişmelere karşın, Arap dünyasıyla Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin pozitif yönde devam edeceğini söyledi.

"Özellikle Körfez Bölgesi'nden Emirates, Bahrain ve Albaraka, Arap dünyasında yaşananlara karşın, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyorlar" diyen Fattouh, Arap bankalarının, Türkiye'de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

Katar Ulusal Bankası’nın (QNB), Türkiye'de şube açmak istediğini vurgulayan Fattouh, Arap dünyasında likidite ve yatırım düzeyinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle Arap piyasasının, Avrupa'ya ve tüm dünyaya açılabilmek için Türkiye'ye bir finans merkezi olarak ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Organize sanayi bölgeleri ilgisi

Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı da bankacılık sektörünün birçok ülkede ciddi sorunlarla mücadele ettiği bir dönemde Arap Ligi üyesi ülkelerden yatırımcıların Türk bankacılık sektörüne ilgi ve yatırımlarının devam ettiğini dile getirdi.

Arap Ekonomik Birliği Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Al Rabie ise Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ortak ekonomik ilişikleri daha ileri götürebilmek için adımlar atılması gerektiğini söyledi.?Rabie, Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri deneyiminden Arap ülkelerinin istifade etmesinin her iki tarafın amaçları arasında yer aldığını aktardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)