BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap Baharı, turizm sektörünü vurdu----

Arap Baharı, turizm sektörünü vurdu

Arap Baharı, turizm sektörünü vurdu
29 Mayıs 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Arap Baharı, turizm sektörünü 15 milyar dolarlık zarara uğrattı

Bazı Ortadoğu ülkelerinde başgösteren istikrarsızlık nedeniyle bölgeye gelen turist sayısında ciddi oranda düşüş yaşandığı bildirildi.
Arap Turizm Organizasyonu başkanı Bandar El Fuheyd, bölgede devam eden siyası karmaşanın ardından Arap ülkelerinde yeniden güven oluşturmanın zor olduğunu söyledi. İngilizce yayınlanan Suudi Gazetesi'nin haberine göre yetkili, Arap Baharı nedeniyle sadece 3 milyonu Mısır'da olmak üzere bölgenin 10 milyon turist kaybettiğini belirtti. Gelen turist sayısındaki azalma neticesinde 15 milyar dolarlık bir zarar oluştuğu ve bunun yanısıra turizm sektöründe çalışan sayısız işçinin işten çıkarıldığı kaydedildi.
El Fuheyd, Arap Baharı'nın bölgeye olan güveni eritmesine rağmen zararların azaltılması ve turistlerin tekrar bu bölgeye yönelmesi için bir dizi tedbir üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Ortalama bir Arap turistin beş günde 1800 dolar harcadığını ve bunun birçok ülke için çok cazip olduğunu vurgulayan El Fuheyd, başka ülkelerden gelen turistin ortalama harcamasının ancak 300 doları bulduğunu hatırlattı.
ISPARTA - TAİF ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Suudi Arabistan'da bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet ile görüşme yapan El Fuheyd, Arap ülkelerine daha çok Türk turist çekmek ve iki ülkenin tecrübelerini paylaşmasını istediklerini de söyledi. Yetkili, İslami Kalkınma Bankası aracılığıyla yatırım güvenliği konusunda işbirliği yapacaklarını ve aynı zamanda 30 milyon dolarlık bütçe ile bir Arap-Türk havayolu kurmayı planladıklarını açıkladı. Bunun yanısıra Türk tarafının Taif'teki on çiçek fabrikası sahibine Isparta'da eğitim verme teklifi yaptığı öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)