BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAran: Kredi piyasasında durgunluk var----

Aran: Kredi piyasasında durgunluk var

Aran: Kredi piyasasında durgunluk var
18 Kasım 2022 - 15:19 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, belirsizlik dolayısıyla kredi piyasasında bir durgunluk yaşandığını dile getirdi. Aran, gelecek yıl için beklentilerini paylaşarak, 2023 seçimlerini işaret etti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bir tv kanalında bankacılık sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Dış ticaret finansmanında kullanmak üzere imzaladıkları sendikasyon kredisine ilişkin konuşan Aran, “Sendikasyon kredimizi yaklaşık yüzde 69 oranında yeniledik. Ne yazık ki bu oran son 20 yılda bankamızın elde ettiği en düşük oran oldu. Yurt dışından kaynak bulmanın maliyeti her geçen gün artıyor” dedi.

830 milyon dolar civarındaki kaynağın dış ticaretin finansmanında kullanılacağını da kaydeden Aran, “Bu dönemde maliyetler düşmediği sürece her bankada sendikasyon kredilerinde yenileme oranları yüzde 60-70 bandında kalacak. Yabancı ortağından destek alıyorsa da yüzde 80’e kadar çıkabilir” dedi.

KREDİ PİYASASI DURGUN

Kredi konusunda piyasada bir durgunluk olduğunun altını çizen İş Bankası Genel Müdürü, “Özellikle belirsizliğin üst düzeyde olduğu ortamlarda yatırımcılar geleceği görmek istiyor. O nedenle yatırım kredileri hemen hemen yok denecek noktaya indi” dedi.

Aran, diğer yandan “İşletme sermayesi ihtiyacına yönelik kredilere ise talep devam ediyor” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ İŞARET ETTİ

Bankacılık sektörüne ilişkin 2023 beklentilerini de paylaşan Aran, “İlk 6 ay ve ikinci 6 ay olarak ayırmak lazım. Çünkü seçim var. Dolayısıyla seçimlere kadar olan bölüme kadar politikalarda bir değişiklik beklemiyoruz” dedi.

Bu nedenle ilk 6 ayın 2022’ye paralel gerçekleşeceğini düşündüğünü belirten Aran, “İkinci 6 ayı öngörmek çok zor, o nedenle bir öngörüm bulunmuyor” dedi.

Gazprom, Azerbaycan'a gaz sevkiyatının başladığını bildirdi

 

İş Bankası, sendikasyon kredisi aldı

 

Çin MB'den bankalara kredi talimatı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)