BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraç kiralamada kopya sitelerle kasko, sigorta, kapora vurgunu----

Araç kiralamada kopya sitelerle kasko, sigorta, kapora vurgunu

Araç kiralamada kopya sitelerle kasko, sigorta, kapora vurgunu
26 Ocak 2024 - 09:24 www.finansgundem.com

İnternet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin önde gelen araç kiralama sitelerini kopyalayarak vurgun yaptıkları tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "9 ilde internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Sibergöz-18 operasyonunda 28 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu İstanbul, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Samsun, Iğdır, Edirne, Van ve Trabzon’da eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

28 şüphelinin Türkiye’nin önde gelen iki araç kiralama firmasının internet sitelerinin oltalama yöntemi ile sahte sitelerini kurarak, 'araç kiralama bedeli' adı altında gönderilen İBAN numaralarına parayı gönderdikten sonra kapora bedeli, sigorta bedeli, kasko poliçesi, kasko teminatı, kaza bedeli, cayma bedeli ve provizyon ücreti gibi bahanelerle para isteyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Yerlikaya açıklamasında "Siber suçlarla mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Sanal devriyelerimiz nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerinde. Onlara göz açtırmayacaklar. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" ifadesine yer verdi.

Sibergöz-16 Operasyonu: 35 çocuk istismarcısı yakalandı

 

Sibergöz-14 Operasyonu: 120 şüpheli yakalandı

 

Sibergöz-13 operasyonunda 73 kişi gözaltına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)