BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple'ın Moskova kararı----

Apple'ın Moskova kararı

Apple'ın Moskova kararı
16 Aralık 2022 - 09:40 www.finansgundem.com

Apple, Moskova'daki 4 bin 700 metrekarelik ofisin kira sözleşmesini iptal ederek Moskova’daki ofisini terk ediyor.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde tüm ülkeye tedariklerini sonlandıran ABD’li teknoloji devi Apple, başkent Moskova’daki ofisini de terk etmeye karar verdi.

RBK Haber, Apple’ın Kremlin yakınlarındaki Romanov Dvor İş Merkezinde kiraladığı 4 bin 700 metrekarelik ofisin kira sözleşmesini feshetmek için müzakere ettiğini bildirirken, şirketin 2017 yılında kiraladığı 3 bin 500 metrekarelik ofisi daha sonra imzalanan yeni sözleşmeyle artırdığını, kira sözleşmesinin Ocak 2025’e kadar geçerli olduğunu yazdı.

RBK’ya konuşan uzmanlara göre Apple, Rusya’da kısmi seferberlik duyurusunun ardından ofis kiralama sözleşmesinden vazgeçme kararı alırken, aynı zamanda pandeminin başından beri Apple’ın ofis alanını tam anlamıyla kullanmadığına da dikkat çekiyor.

Şubat ayı sonu itibariyle Rusya’daki faaliyetlerini askıya alan ABD’li şirketin Rusya ofisindeki çalışanlarının çoğunu Kırgızistan, Dubai ve Londra’daki ofislerine götürdüğünü ifade eden uzmanlar, Apple’ın Rusya’da kalan ekipten birçok kişiyi ise işten çıkardığını belirtti.

Apple, Ukrayna’da askeri operasyonların başlamasının ardından Rusya’ya ürün tedarikini sona erdirmiş, aynı zamanda telefon üzerinden ödemeye izin veren Apple Pay hizmetini sonlandırmıştı.

Daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Apple ürünlerini paralel ithalata izin verilen ürünler listesine dahil etmişti.

Rusya'dan Apple’a para cezası

 

Apple'dan Rusya'ya yaptırım: Satışlar durduruldu

 

Ukrayna, Apple'ı Rus kullanıcıları App Store’dan engellemeye çağırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)