BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaApple'a şok suçlama----

Apple'a şok suçlama

Apple'a şok suçlama
21 Mayıs 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Teknoloji devi Apple, Amerikan Senatosu komitesi tarafından "vergi kaçırmakla" suçlandı

ABD Kongresi müfettişleri dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan teknoloji devi Apple'ın ABD'de gelir vergisi ödememek için offshore yollar ile milyarlarca dolarlık vergi kaçırdığını söyledi.
Müfettişler, Apple'ın da diğer teknoloji şirketleri gibi İrlanda gibi vergi cenneti olarak tanınan bazı ülkelerde hesaplarının olduğunu ve bu sistemler kanalıyla daha fazla vergi ödediğini söyledi.
Analistler, Apple'ın farklı ülkelerdeki iştirakleri nedeniyle gelir ve giderlerinin nasıl hesaplandığının açıklanamadığını, bu nedenle de vergiye tabi kalemleri hesaplamanın zorlaştığını belirtiyor.
Apple'ın CEO'su Tim Cook Salı günü, Apple'ın vergi numaralarında bulunmadığını söylemek üzere jüri önüne çıkacak.
Senato komitesi, teknoloji devinin toplam 145 dolarlık nakdinin yaklaşık 102 milyar dolarını Amerika dışında tuttuğunu iddia ediyor. Apple ise 2012 mali yılşında 6 milyar dolar vergi ödeyerek ABD'nin en çok vergi ödeyen şirketleri arasında olduğunu söylüyor.
Apple'ın offshore hesaplarında bulunan dolarları ABD'ye getirmesi hâlinde ABD'ye 13 milyar dolar daha borçlu çıkacağı tahmin ediliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)