BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaApple davalık oluyor----

Apple davalık oluyor

Apple davalık oluyor
07 Şubat 2013 - 20:58 www.finansgundem.com

Greenlight Capital, Apple'ı imtiyazlı hisseleri elimine etmemesi için dava ediyor

Greenlight Capital Inc., Apple'ı 27 Şubat'ta şirketin imtiyazlı hisseleri elimine etmesinin oylanacağı hissedarlar toplantısında öneriyi engelleyebilmek için şirket aleyhine dava açtı.
Greenlight, Apple'ın önerisini diğer iki öneriyle birlikte tek paket halinde sunduğunu söyleyerek hissedarları üçünün tamamını ya kabul ya da reddetmeye zorladığını belirtti. Greenlight bu girişimin "ayrı fiyatlandırma kuralları"nı da ihlâl ettiğini ifade etti.
Elinde yaklaşık olarak 1.3 milyon Apple hissesi bulunduran Greenlight, bu hareketin şirketin sermaye dağılımını değiştirmeye yönelik olduğunu iddia etti.
Greenlight Başkanı David Einhorn bugün yaptığı bir açıklamada "Apple'ın büyüyen bilanço değerini bütün hissedarlara açmasını sağlayabilmesi için bütün seçenekleri masaya yatırması gerektiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz bir kaç ay boyunca Apple ile bunu yapabileceği bir seçenek, daha açıkçası yeni bir tahvil yaratması üzerinde diyalog yürütüyorduk" diyerek görüşmelerin sonuç vermemesiyle böyle bir önlem aldıklarını dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)