BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemApo PKK'lılara böyle seslenecek----

Apo PKK'lılara böyle seslenecek

Apo PKK'lılara böyle seslenecek
26 Nisan 2013 - 10:05 www.finansgundem.com

Karayılan, Kandil Dağı’nda düzenlediği basın toplantısında, 8 Mayıs’tan itibaren Türkiye dışına çekileceklerini açıkladı

PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan, Kandil Dağı’nda düzenlediği basın toplantısında, 8 Mayıs’tan itibaren Türkiye dışına çekileceklerini açıkladı.
Karayılan, silahlarıyla birlikte çekileceklerini belirterek, “Geri çekilen birliklerimiz hangi yollarla Türkiye’ye girmişlerse yine aynı şekilde kademeli olarak çekileceklerdir. Süreçten dönen zarar eder” dedi. 
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve üyeler Hacer Zagros ve Zeki Şengali, Kandil Dağı eteklerinde bir çadırda 100 kadar gazeteciye, çekilmeyi anlattı. Karayılan, Kendilerinden kaynaklanmayan güvenlik nedeniyle 2 saatlik bir gecikme olduğunu ve bu yüzden 2 kez yer değiştirdiklerini belirterek özür diledi:
ÇEKİLME SİLAHLI OLACAK
“Bugün burada Türkiye’de ve Kürdistan’daki gelişmelerle ilgili önemli bir kararımızı paylaşacağız. Gelinen aşamada Türkiye’de Kürt halkı, kimliksiz statüsüz bir yaşamı kabul edemeyecek noktaya gelmiştir. Eğer bunun doğru karşılanması gerçekleşmezse giderek tırmanan bir kavga süreci, mücadele sürecinin gündemleşeceği açıktır. 23 Mart’tan bu yana uygulamış olduğumuz ateşkesle silahlı gerilla güçleri Türkiye sınırları dışına çekilme kararı yönetimimiz tarafından alınmıştır. Geri çekilme sürecinin başarılı olması için barıştan, demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana olan herkes çaba göstermeli. Hepimiz başarısı için çalışmalıyız. Geri çekilme 8 Mayıs’ta başlayacaktır. Silahsızlanma o kadar basit değil. Daha farklı bir şeydir. O dağlarda silahsız insanlar nasıl gelecek. Kurtlar bile engel olur o kadar vahşi hayvan var. Kendini koruyarak geleceklerdir. Çekilmeyle ilgili resmi karar alınmamışsa özgücümüze dayanarak gerilla çekilecektir. Silahsızlanma söz konusu değil.
6 MADDE İLERİ SÜRDÜ
1- Güçlerimiz hiçbir çatışmaya mahal vermeyecek şekilde kendi inisiyatifiyle öteden beri kullandığı güzergâhlardan çekilmeyi pratikleştirecektir.
2 -Geri çekilmenin kademeli gruplar halinde gerillanın disiplini ve gizliliği temelinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması hedeflenecektir.
3- Geri çekilmede üslenecek olan yer Irak Kürdistanı’dır.
4- Geri çekilme esnasında Devletten de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Geri çekilen güçlerimize herhangi bir saldırı bombardıman olması halinde geri çekilme hemen durdurulacak ve meşru savunma durumunda misilleme yapacaklardır.
5- Çekilirken Türk devlet güçlerinin de Kürdis-tan’da bir askeri aksiyonda bulunmaması ve fırsatçı yaklaşımlara yer vermemesi gerekmektedir.
6- Bağımsız heyetlerce sürecin izlenmesi iki taraftan da engel olabilecek hatalı yanları tespit etmesi sürecin sağlıklı gelişmesine imkân sunacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)