BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP Başkanı'ndan 15 Temmuz itirafı!----

AP Başkanı'ndan 15 Temmuz itirafı!

AP Başkanı'ndan 15 Temmuz itirafı!
01 Eylül 2016 - 17:23 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, 15 Temmuz'da gerekli tepkiyi zamanında veremediklerini söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüştü.
İkili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözü önce Schulz aldı. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Schulz, şunları söyledi:

"Bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı bir iPhone üzerinden televizyona çıkmak zorunda kaldı. Bu aracılıkla Cumhurbaşkanı halkına bir çağrıda bulundu. Bütün insanların silahları olmadan sokağa döküldüğünü, vahşi darbe denemesine karşı çıktığnı gördük. Türk ulusunun terihinde şanlı bir sayfadır bu. Bu hayranlıkla izlediğimiz bir gelişmeydi.

Sayın Yıldırım, bu devlet darbesi yapmak isteyen asker içerisindeki bir kanattan bahsetti. Sayın Yıldırım'a teşekkür ediyorum, bu konuyu bilmiyorduk ve gerekli tepkiyi zamanında veremedik."

Schulz'un ardından Başbakan Yıldırım söz aldı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"Schulz darbe girişiminden sonra ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. AB'den beklediğimiz gür sesi duymadığımızı bazı üyelerin gereken açıklamayı gereken zamanda yapmadıklarını ifade ettim. Ama aradan geçen zaman içerisinde gerçekler ortaya çıkınca zarar birebir görüldükten sonra olayın vehameti ve örgütün ne kadar büyük bir tehdit olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını görmüş oluyorum.
Türkiye terörün her türlüsüyle amansız bir mücadele vermektedir. Bu terörle mücadelenin sadece Türk halkının güvenliği için değil bütün Avrupa'nın güvenliği için önemli olduğunu sayın başkanla paylaştım. Bu süreçte terörle mücadele yasasında iyileştirme yapmak asla ve asla bize katkı sağlamayacağı gibi bu tehdidin daha da büyüyeceği aşikardır.

Bu konunun yeni gelişen şartlar altında ele alınmasının ve başka çözüm yolu bulunmasının gerekliliğini ifade ettik. Avrupa bakımından Türkiye konusunda bir kafa karışıklılığımız yok ancak bazı açıklamalarla Türkiye'de bazı hoşnutsuzluklar ortaya çıktığını ifade ettim. Sorunları daha gerçekçi bir düzlenme ele almanın daha ciddi katkısı olacağına karar verdik.

FETÖ anlaması zor bir örgüttür. Kapalı ve saydam olmayan bir örgüt. Faaliyetlerini takip etseniz bile tehlikenin boyutunu anlamanız mümkün olmuyor. Bu örgüt küresel bir tehdittir. Bugün Türkiye bu tehdidi görmüştür ve mücadelesini 15 Temmuz'da vermiştir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)